Orez cu verdeață și somon

Orez cu verdeață și somon, îți sună bine? Somonul poate fi preparat în fel și chip. Se știe deja. La fel și orezul. Dar ce-ai zice de o combinație între cele două?

 

Orez cu verdeață și somon

  • Pentru gusturi rafinate

Porții: 4

Ai nevoie de:

600 g file de somon

1 lămâie

Sare, piper

150 g orez

½ ardei gras verde

1 cățel de usturoi

1 ceapă

2 morcovi

1-2 linguri de unt

Curry

2 linguri de alune

2 linguri de verdeață amestecată

1 avocado

Pregătești orezul așa:

Tai somonul în cubulețe și le condimentezi cu sare și piper. Adaugi zeama de lămâie.

Lași somonul să stea 10 minute în zeama de lămâie.

Între timp, fierbi orezul în 300 ml apă cu sare.

Cureți ardeiul gras, îl speli și îl tai cubulețe. Cureți usturoiul, ceapa și morcovii, le tai fin și le călești în unt. Condimentezi cu curry. Adaugi somonul în compoziția de legume, împreună cu avocado tăiat cubulețe sau felii și lași 5 minute la înăbușit, la foc potrivit. Amesteci orezul cu verdeața și servești împreună cu somonul cu legume.

Ornezi preparatul cu alune întregi sau tăiate felii.

 

Sfaturi:

Dacă nu ai timp să aștepți până fierbe orezul, poți folosi orez gata preparat sau prefiert.

 

My title page contents