Tort de clătite cu spanac. Un aperitiv pentru o masă în familie

Tort de clătite cu spanac

Tort de clătite cu spanac, un aperitiv ce merită încercat! Clătitele sărate, ca și cele dulci, sunt foarte versatile. Acestea pot fi consumate în diferite moduri. În această rețetă, însă, acestea sunt oferite sub formă de „tort”, un tort umplut cu roșiispanac și brânză de capră. O versiune originală pentru a aduce la masă un preparat popular îndrăgit de toți, clătitele.

Tort de clătite cu spanac

Porții: 12 felii

Preparare: 30 minute

Coacere: 40 minute

 

Ai nevoie de:

200 g făină

200 ml lapte

5 ouă

Sare

4 linguri ulei de măsline

1 kg spanac

2 roșii

1 ceapă

6 ardei iuți murați

200 ml supă

Piper

250 g brânză de capră

Pregătești un tort de clătite cu spanac așa:

Pregătești mai întâi aluatul de clătite: amesteci făina cu laptele, 2 ouă și 1 praf de sare. Într-o tigaie cu diametrul de 26 cm pui puțin ulei și prăjești pe rând 5-6 clătite.

Apoi, cureți și speli spanacul. Cureți și toci ceapa, după care cureți roșiile și le tai cuburi. Tai rondele ardeii murați. Călești ceapa în 2 linguri de ulei încins. Adaugi spanacul și îl călești 2 minute. Adaugi roșiile și ardeii iuți și torni supa. Lași să fiarbă la foc moale 5 minute. Sărezi ș piperezi. Gând e gata compoziția, o lași să se răcească.

Încingi cuptorul la 20 de grade Celsius. Zdrobești cu furculița 150 g brânză de capră și o amesteci în spanac împreună cu 3 ouă. Într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt, așezi straturi succesive de clătite și legume. Deasupra presari restul de brânză zdrobită și coci la cuptor circa 40 de minute.

Sugestie: Tortul poate fi preparat și doar cu o compoziție de spanac și brânză.

My title page contents