Beneficiile năutului pentru sănătate. 8 beneficii ale năutului pentru sănătate

BENEFICIILE NĂUTULUI PENTRU SĂNĂTATE. 8 BENEFICII ALE NĂUTULUI PENTRU SĂNĂTATE

Te-ai gândit care sunt beneficiile năutului pentru sănătate? Bogat în fibre, proteine ​​vegetale și săruri minerale, această leguminoasă nu poate lipsi într-o dietă sănătoasă. Descoperă beneficiile năutului pentru sănătate!

 

Iată 8 beneficii ale năutului:

1. Este nutritiv

Năutul are o compoziție nutrițională excelentă. Mai mult de 50% reprezintă carbohidrați complecși, în special amidonul, restul de proteine, grăsimi și săruri minerale, cum ar fi sodiu, potasiu, magneziu și fosfor.

2. Beneficiile năutului pentru sănătate. Crește senzația de sațietate

Conținutul bogat de fibre al năutului te ajută să menții apetitul sub control. Aceste două substanțe nutritive funcționează pentru a încetini procesul digestiv. Ceea ce te ajută să te simți sătul mai mult timp.

3. Este o sursă de proteine vegetale

Năutul este o sursă excelentă de proteine vegetale. Proteinele vegetale sunt o alternativă la carne, iar medicii recomandă includerea lor în dietă, pentru a preveni multe boli: de la diabet, la probleme cardiovasculare, până la multe forme de cancer.

4. Are puține calorii

100 grame de năut conservat conține aproximativ 100 de calorii, în timp ce aceeași cantitate de năut uscat și apoi fiert conține aproximativ 120 de calorii. În ceea ce privește numărul de substanțe nutritive pe care le conține năutul, acesta oferă puține calorii. În plus, proteinele și fibrele conținute în năut contribuie la controlul caloriilor totale ale unei mese, deoarece acestea sporesc senzația de sațietate.

5. Ajută la controlul zahărului din sânge

Năutul are proprietăți care te pot ajuta să controlezi nivelurile de zahăr din sânge. În primul rând, are un indice glicemic destul de scăzut, în al doilea rând, fibrele și proteinele care se găsesc din plin în năut ajută la reglarea glicemiei. Fibrele, în special, încetinesc absorbția de carbohidrați simpli, ceea ce ar provoca altfel o creștere constantă a zahărului din sânge. Potrivit unui studiu, 200 g de năut la masă ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge cu 21%.

6. Fibrele sunt bune pentru digestie

Năutul este bogat în fibre. În special, fibrele insolubile, care au proprietatea de a crește volumul de fecale, pentru a facilita trecerea acestora în intestin. Precum și pentru a ajuta la digestia alimentelor. Fibrele accelerează trecerea prin stomac și intestine. Deci, ajută la combaterea constipației.

7. Protejează de boli cronice

Caracteristicile nutritive ale năutului pot ajuta la prevenirea unor boli cronice, inclusiv a bolilor de inimă, a cancerului și a diabetului.

8. Năutul poate fi introdus cu ușurință în dietă

Năutul este incredibil de ușor de introdus în dietă, deoarece este versatil și poate fi folosit într-o mare varietate de feluri de mâncare, de la salate, supe și până la îndrăgitul humus. Un alt mod de a consuma năut este de a-l prăji, ceea ce-l transformă într-o gustare delicioasă și crocantă.

My title page contents