Slăbește cu ajutorul nămolului și drenajului limfatic

Ți-ai propus de nenumărate ori să slăbești? Ba chiar ți-ai făcut un plan de bătaie în acest sens: să faci mișcare, să ai o dietă corespunzătoare, să eviți alimentele care-ți fac rău și lovesc în silueta ta.

Ai reușit? Cum stai cu dieta? Ai apucat să ai o ordine în alimentație și să reduci cantitățile și numărul de mese? E greu, nu-i așa? Dar știi că o poți face! Pentru starea ta de bine, pentru frumusețea pielii și pentru tine ca om! Dacă vei alege să mănânci mai simplu și mai curat, atunci vei vedea că până și celulita își va modifica aspectul neprietenos. Încet-încet, aceasta va dispărea.

Îți dau un pont: dacă adaugi în noul tău ritual de înfrumusețare și câteva ședințe de drenaj limfatic, atunci starea și forma corpului tău se vor modifica în bine.

Sedentarismul și consumul alimentelor procesate determină încetinirea circulației limfatice în întregul corp. Consecințele? Oboseala cronică psihică (scăderea memoriei, a concentrării, insomnia) și cea fizică (dureri musculare, scăderea imunității, creșterea în greutate și apariția celulitei). Practic se închid mai multe cercuri vicioase, având la bază intoxicarea tot mai profundă a țesuturilor.”, ne explică Suzana Pretorian, medic balneolog la Ensana Health Spa Hotels.

Cum funcționează și cum ajută drenajul limfatic?

Apariția celulitei este cu siguranță una dintre primele cauze ale circulației limfatice neregulate și apare tocmai în urma unei acumulări excesive de toxine și lichide în spațiile interstițiale.

Drenajul limfatic este o tehnică manuală și complet naturală, care ajută la îmbunătățirea sistemului limfatic al corpului, cu beneficii evidente. Circulația limfatică joacă un rol foarte important în perspectiva funcționării corecte a organismului nostru, deoarece permite colectarea și eliminarea toxinelor și a tot ceea ce putem defini materialul rezidual pe care organismul, în „munca” sa celulară zilnică îl produce. Această tehnică funcționează într-un mod foarte ritmic și delicat, favorizând fluxul limfatic în toate țesuturile corpului. Nu este o tehnică dureroasă, ci mai degrabă una foarte plăcută și relaxantă, care nu provoacă niciun fel de roșeață pe piele, și care se realizează fără a utiliza niciun tip de ulei sau cremă.

Masajul limfatic ajută la accelerarea îndepărtării deșeurilor și toxinelor dintr-un sistem limfatic lent. Acest tip de masaj poate ajuta și la prevenirea umflăturilor după o accidentare sau după o intervenție chirurgicală. De asemenea, acest tip de masaj oferă un impuls important sistemului imunitar. Rezultatul? Capacitatea acestuia de a combate bolile și virusurile, de a elimina toxinele și deșeurile, de a reduce inflamația, de a filtra lichidul limfatic și sângele, îmbunătățind sănătatea. Ajută astfel la purificare, decongestionare și, în cazul edemului (sau al unei acumulări de lichide), la reducerea durerii și umflăturii.

„Drenajul limfatic are la bază o tehnică de aplicare a presiunii asupra corpului. Această procedură non-invazivă asigură o regenerare și o apărare eficientă a organismului, ameliorează inflamația țesuturilor și calmează durerea provocată de efort sau de accidente. ”, punctează balneologul.

De ce să alegi masajul limfatic?

Masajul limfatic manual total? Este o metoda de terapie care permite activarea progresiva a circulației limfatice, în toate regiunile cheie ale corpului. Rezultatele apar rapid și extrem de ușor. Totodată, eliminarea toxinelor este accentuată, mai ales cea urinară.

„Pentru a obține un efect de durată (detoxifiere inter/intracelulară), ai nevoie de minim 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic, în zile consecutive sau o dată la două zile.”, adaugă dr. Pretorian.

Cum te ajută drenajul limfatic să slăbești?

Drenajul limfatic te ajută să slăbești numai dacă este asociat cu un stil de viață corect. Printre celelalte aspecte pozitive (care în unele cazuri afectează pierderea în greutate) trebuie amintite următoarele:

Reducerea celulitei – cu siguranță cel mai evident aspect al masajului de drenaj limfatic.

Ajută la relaxare – La fel ca alte tipuri de masaj, drenajul limfatic se practică în general în timpul liber, departe de muncă și de activitățile zilnice. De fapt, stresul este cu siguranță un dușman al omului și eliberează substanțe nocive în organism (și, în unele cazuri, îngrașă), astfel că drenajul limfatic reprezintă un adevărat panaceu.

Reducerea retenției de apă – după cum am aflat deja,  sarcina principală a sistemului limfatic este de a transporta și a elimina deșeurile fluide ale corpului

Accelerează metabolismul – Un sistem limfatic sănătos contribuie la îmbunătățirea metabolismului în sine. Masajul de drenaj limfatic, practicat în mod regulat, previne încetinirea ratei metabolice, oferind astfel un ajutor valid în scăderea în greutate.

Pierderea în greutate  – Masajele de drenaj limfatic sunt o alegere foarte bună, dacă nu reușești să faci mișcare în mod regulat. De fapt, acestea reprezintă o modalitate alternativă de a elibera toxinele și de a elimina deșeurile în corpul nostru. Cu siguranță această practică, chiar mai bună dacă este însoțită de o anumită activitate fizică, contribuie la reducerea greutății corpului.

Pentru o eficiență maximă, combină masajul limfatic cu împachetările cu nămol

Folosirea nămolului ajută la contracararea impurităților, face pielea corpului mai fină și mai moale. Cu alte cuvinte, pentru a obține efectele scontate, poți apela la împachetări și tratamente pe bază de nămol. „Nămolul sapropelic extras din Lacul Ursu Sovata, aplicat în strat subțire pe piele, are efect emolient, de hidratare și de regenerare. Acesta exfoliază și detoxifică, astfel pielea devine catifelată, luminoasă, cu aspect întinerit,”, explică medicul balneolog.

La Sovata vei găsi ajutorul de care ai nevoie. Te așteptăm la Ensana Health Spa Hotels pentru a obține rezultatele mult dorite!

My title page contents