Ce saltea alegi dacă ai dureri lombare, pentru a avea un somn de calitate?

Ce saltea alegi dacă ai dureri lombare, pentru a evita un somn prost și incomplet? O saltea nepotrivită nu doar că nu te va ajuta să te odihnești, dar îți va provoca dureri lombare. Sau le va agrava pe cele existente deja. O saltea trebuie să ofere înainte de toate suportul necesar corpului. Altfel, aceasta ar putea pune presiune pe musculatura spatelui. Totodată, nu ar putea susține coloana vertebrală aliniată.

Salteaua trebuie să ofere atât confort, cât și susținerea necesară coloanei vertebrale. Totodată trebuie să asigure un somn odihnitor și să reducă durerile de spate. Ținând cont de toți acești factori, este destul de dificil să găsim sau să alegem salteaua potrivită.

Ce saltea alegi dacă ai dureri lombare? Factori de care să ții cont pentru a alege salteaua perfectă

Suport pentru zona lombară

O saltea nu trebuie să fie prea moale, pentru că nu poate susține spatele. E recomandat să alegi o saltea mai fermă, care să poată să-ți susțină coloana vertebrală, curbura naturală a acesteia, cât și musculatura zonei lombare. În plus, postura adoptată în somn este un alt factor de care să ții cont atunci când alegi o saltea. O saltea fermă te ajută în cazul în care dormi pe spate. Aceasta trebuie să fie totodată moale (e indicată cea din spumă cu memorie) pentru a se mula perfect pe conturul corpului tău. Dacă dormi pe o o parte, ai nevoie de o saltea mai moale. Astfel, greutatea umerilor și a șoldurilor este amortizată.

Ce saltea alegi dacă ai dureri lombare? În funcție de calitate și nu de preț

Când vine vorba despre salteaua de pat, nu trebuie să pornești în alegerea ei de la preț. Saltelele concepute pentru păstrarea coloanei vertebrale în condiții bune sunt de calitate superioară. Prin urmare, o calitate superioară duce și la un preț mai mare.

Verifică și nu te ghida după reclame

În comerț găsești multe așa zise saltele ortopedice sau recomandate de medici, dar oare chiar așa stau lucrurile? Cel mai bine e să consulți medicul și să-i ceri să-ți recomande ce condiții trebuie să îndeplinească salteaua potrivită nevoilor tale.

Ce saltea alegi dacă ai dureri lombare? Schimbă salteaua la timp

Nu aștepta ca salteaua să se umple de goluri, ci schimb-o la timp. Nu trebuie să ai un pat sofisticat, ci un cadru solid și o saltea de calitate. Dacă salteaua e prea veche, spatele tău va suferi și te vei confrunta cu dureri lombare. Poate că nici nu vei știi care e motivul durerilor și al indispoziției tale, până când nu vei testa noua saltea. Există pacienți cu dureri de spate cronice. Salteaua potrivită ajută sau chiar remediază problemele de spate.

 

 

 

 

My title page contents