Supă cu praz. Ideală pentru o zi friguroasă de iarnă

SUPĂ CU PRAZ. IDEALĂ PENTRU O ZI FRIGUROASĂ DE IARNĂ

Prazul este mai dulce decât ceapa și o înlocuiește foarte bine. Este consumat în cantități mari, fiind mai puțin iute decât ceapa. Are o aromă şi un gust deosebite şi contribuie subtil la reușita fiecărui preparat, fără a acoperi aromele celorlalte legume. Este folosit și pentru uz medicinal. În plus, conține și vitaminele A, B, C, E, K, minerale – potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan, zinc, fibre alimentare, polifenoli. Și dacă tot am lăudat atât de mult prazul, ce zici de o supă cu praz?

 

Supă cu praz. Ideală pentru o zi friguroasă de iarnă

Porții: 4

 

Ai nevoie pentru supă cu praz de:

2 fire de praz

2 morcovi

½ varză

2 rădăcini de pătrunjel

1 țelină

½ ceșcuță de orez

1 ceapă

1 lingură cu unt

5 linguri cu smântână

1 legătură de pătrunjel

Sare

 

Pregătești așa:

  1. Cureți legumele, le speli și le tai mărunt (sau le dai pe răzătoarea mare);
  2. Pui untul într-o oală de 3 litri și, când s-a topit, pui legumele la călit. Dai focul la minimum și acoperi oala cu un capac. Amesteci din când în când;
  3. După ce legumele s-au rumenit, adaugi 2 litri de apă clocotită;
  4. Lași la fiert până când legumele s-au înmuiat suficient, apoi adaugi orezul și, după ce a fiert și acesta, dregi supa cu smântână, sărezi după gust și presari pătrunjel tocat.

 

Sugestie! Dacă preferi gustul acru, ca al ciorbei, poți transforma supa, acrind-o cu un cub de borș concentrat.

 

 

My title page contents