Tort Valentin pentru îndrăgostiți

Tort Valentin pentru îndrăgostiți, dar nu doar pentru ei. Iată rețeta unui tort foarte special de Ziua Îndrăgostiților. Este un tort în formă de inimă umplut cu cremă de lapte și căpșuni acoperit cu pastă de zahăr și decor cu inimioare roșii.

 

Porții: 6-8

Preparare: 1 oră

Gătire: 30 de minute

Timp total: 1 oră și 30 de minute

 

Tort Valentin pentru îndrăgostiți

Ai nevoie pentru blat de:

o formă copt sub formă de inimă, cu diametrul de 22 cm

3 ouă

120 g zahăr

150 g de făină 00

50 g de unt

1 plic de zahăr vanilinat

1/2 plic de praf de copt

Tort Valentin pentru îndrăgostiți

Ai nevoie pentru cremă de:

150 ml lapte

40 g zahăr

15 g făină 00

1 linguriță de esență de vanilie

150 ml de frișcă

Ai nevoie pentru decor de:

300 g pastă de zahăr

Ai nevoie pentru sirop de:

150 ml de apă

2 linguri de zahăr

2 linguri de lichior de lămâie (limoncello)

Pregătești tortul așa:

  • Într-un bol, bați gălbenușurile cu zahărul. Separat, bați albușurile până obții o spumă tare. Adaugi untul topit în compoziția de gălbenușuri.
  • Adaugi făina, praful de copt și zahărul vanilinat în amestec și omogenizezi compoziția.
  • La final adaugi albușurile bătute.
  • Ungi și tapetezi cu făină o tavă în formă de inimă și torni amestecul.
  • Coci prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.
  • Când e gata, scoți blatul din formă, îl așezi pe un suport de sârmă și-l lași să se răcească.

Între timp, pregătești crema de lapte așa:

Într-o cratiță cu fund gros, amesteci laptele cu esența de vanilie și aduci amestecul în punctul de fierbere. De îndată ce laptele a ajuns în punctul de fierbere, oprești focul și adaugi făina și zahărul cernute.

Amesteci crema cu o lingură de lemn și o lași să se răcească. Încorporezi frișca în crema de lapte complet răcită și amesteci ușor de jos în sus.

Pregătești siropul fierbând apa și zahărul, adaugi lichiorul de lămâie și, când e gata, lași siropul să se răcească.

Asamblezi și decorezi tortul așa:

Tai tortul rece pe jumătate, îl pui pe un platou de servit, îl însiropezi și îl umpli cu cremă de lapte.

Adaugi căpșunile. Însiropezi cealaltă jumătate a tortului, acoperi cu blat presezi ușor, pentru a distribui umplutura uniform pe întreaga suprafață.

Ungi tortul cu crema rămasă. Rulezi pasta de zahăr pe o placă de patiserie presărată cu zahăr pudră. Acoperi tortul în formă de inimă cu pastă de zahăr sau glazură și lipești marginile.

Taie excesul de pastă și acoperă marginile cu o fâșie de pastă de zahăr roșie, care este înroșită cu puțin colorant sau zeamă de sfeclă roșie. Cu ajutorul unor forme de decupat cu model de inimă, vei obține elementele pentru decor, pe care le așezi pe tort, ungându-le întotdeauna cu puțină apă.

Cu ajutorul stiloului alimentar poți scrie un mesaj. Pune tortul inimii acoperit cu pastă de zahăr în frigider pentru cel puțin 6 ore înainte de a-l tăia în felii și servi.

Să aveți o zi cu multă iubire!

My title page contents