Tocăniță albă de vițel cu sos de smântână

Tocăniță albă de vițel

Tocăniță albă de vițel – Carnea de vițel este un aliat pentru buna funcționare a metabolismului, datorită conținutului său ridicat de proteine de înaltă calitate, vitamine si minerale. De asemenea, printre beneficiile acesteia se remarcă cele asupra sistemului nervos în general, datorită vitaminei B12 și în timpul sarcinii, datorită prezenței folatului.

Alte avantaje oferite de carnea de vițel derivă din prezența moleculelor cu proprietăți antioxidante și a fierului, precum și a magneziului, calciului și fosforului, aliați ai oaselor și dinților.

Tocăniță albă de vițel

Porții: 4

Preparare: 30 minute

Fierbere: 75 minute

Ai nevoie de :

1,2 kg pulpă de vițel (fără os)

2 cepe

2 căței de usturoi

2 linguri ulei

Sare, piper

400 ml supă de vițel

250 ml smântână

2 ardei grași roșii

Pregătești așa:

Speli și ștergi carnea, apoi îndepărtezi pielițele și zgârciurile. Tai carnea în cuburi potrivite. Tai ceapa fâșii și toci usturoiul.

Încingi uleiul într-o cratiță. Prăjești pe rând cuburile de carne, sărezi și piperezi. Adaugi ceapa și usturoiul și le prăjești. Stingi cu supă și cu 200 ml de smântână. Dai în clocot și acoperi. Lași să se înăbușe circa 60 de minute

Cureți ardeiul gras și îl tai fâșii. Îl adaugi apoi în tocăniță și îl mai lași să se înăbușe circa 15 minute. Adaugi restul de smântână, sare și piper. Decorezi tocănița cu frunze de busuioc. Sevești carnea cu garnitură de orez.

Sugestie: suplimentar, poți adăuga câteva ciuperci și rondele de morcovi.

My title page contents