Tocăniță de sfeclă roșie, un plus de vitamine înaintea iernii

Tocăniță de sfeclă roșie, un plus de vitamine înaintea iernii

Tocăniță de sfeclă roșie, un plus de vitamine înaintea iernii. Această tocăniță o poți pregăti foarte ușor și la cuptorul cu microunde.

 

Tocăniță de sfeclă roșie

Porții: 4

Preparare: 20 minute

Coacere: 30 minute

 

Ai nevoie pentru o tocăniță de sfeclă roșie de:

1 ceapă

200 g carne de vită

2 linguri unt

250 ml supă de carne

250 g cartofi

1 fir praz

250 g varză albă

2 linguri oțet de vin roșu

Sare, piper

250 g sfeclă roșie fiartă

Pătrunjel

150 g smântână

 

Pregătești așa:

1. Cureți ceapa și o tai fâșii. Tai carnea cuburi. Iei un vas care se potrivește să fie folosit la cuptorul cu microunde, așezi ceapa, carnea, untul și supa. Acoperi și introduci vasul în cuptorul cu microunde. Lași 5 minute, la 850 W.

2. Decojești cartofii, îi speli și îi tai cuburi. Cureți prazul și îl tai rondele, dar nu prea subțiri. Cureți varza și îndepărtezi cotoarele. Toci frunzele în bucăți mai late. Toate ingredientele preparate le așezi în cuptorul cu microunde, împreună cu carnea. Adaugi oțet, sare, piper. Mai lași 5 minute, la 850 W. Reduci apoi intensitatea la 450 W și mai lași 20 de minute.

3. Lași să se scurgă sfecla și o razi pe răzătoare. După 15 minute, o adaugi în vasul din cuptor. Mai potrivești încă o dată gustul de sare și piper. Ornezi cu pătrunjel și servești tocănița cu smântână.

Sursa foto: PINTEREST

My title page contents