Cârnăciori pe varză. Un preparat nelipsit din sezonul rece

CÂRNĂCIORI PE VARZĂ. UN PREPARAT NELIPSIT DIN SEZONUL RECE

Varza cu frunze verzi este foarte hrănitoare, oferind totodată un număr foarte mic de calorii: 25 kcal pentru 100 de grame. Cârnăciori pe varză este o rețetă preferată în zilele reci. Nu doar că este foarte gustoasă, dar este și foarte sățioasă. 

 

Cârnăciori pe varză. Un preparat nelipsit din sezonul rece

 

Porții: 4

Preparare: 15 minute

Marinare varză: 15 minute

Fierbere: 25 minute

 

Ai nevoie pentru cârnăciori pe varză de:

1 kg varză albă

Sare

4 linguri ulei

750 g cartofi

Piper

20 cârnăciori (circa 400 g)

2 foi de dafin

300 ml supă de carne

1 linguriță chimen

200 ml bere

3 linguri oțet de vin alb

1 praf zahăr

 

Pregătești cârnăciori așa:

Cureți varza și o toci. O sărezi și o lași să se odihnească timp de 15 minute. Cureți cartofii, îi tai jumătăți și îi fierbi în apă cu sare circa 25 minute.

Înăbuși varza în 3 linguri de ulei, circa 20 de minute. Sărezi și piperezi. Încingi restul de ulei în tigaie și prăjești cârnăciorii cu foi de dafin. Îi scoți și îi păstrezi la cald.

Fierbi supa de carne cu chimen, bere, sare, piper, zahăr și oțet de vin alb.

Scurgi cartofii. Așezi cârnăciorii pe varză și îi servești cu sos și cartofi.

My title page contents