CIOCĂNELE DE PUI CU SPARANGHEL, CARTOFI NOI ȘI VERDEȚURI

Ciocănele de pui cu sparanghel, cartofi noi și verdețuri, o rețetă potrivită pentru această perioadă, când cartofii noi se găsesc din plin.

 

Știai că… în medie, o persoană consumă, la nivel global, aproximativ 33 de kilograme de cartofi într-un an, însă cei mai mari fani ai cartofului sunt australienii, care au e medie de 60 de kilograme de cartofi pe an de persoană?

Ciocănele de pui cu sparanghel, cartofi noi și verdețuri

Porții: 4

Pregătire: 30 minute

Coacere: 40 minute

 

Ai nevoie de:

8 ciocănele de pui

1 lingură miere fluidă

1 lingură boia dulce

1 lingură oțet balsamic

Sare

Piper

4 linguri ulei de măsline

800 g cartofi noi mici

500 g sparanghel verde

250 g roșii cherry

4 fire de cimbru

 

Pregătești rețeta de ciocănele de pui cu sparanghel, cartofi noi și verdețuri așa:

  1. Încingi cuptorul la 200 grade Celsius. Speli ciocănelele și le ștergi. Amesteci mierea cu boiaua dulce, oțetul balsamic, 1 lingură ulei de măsline, puțină sare și piper. Ungi ciocănelele cu acest amestec și le așezi într-o formă de sufleu sau orice tavă. Speli cartofii, îi tai în jumătate sau rondele și îi amesteci împreună cu sare și cu 2 linguri de ulei de măsline. Repartizezi cartofii de jur împrejurul ciocănelelor și îi coci în cuptor timp de 40 de minute. Îi întorci din când în când.

 

  1. Cât timp se coc cartofii și ciocănelele la cuptor, pregătești legumele. Speli și tai pe lung, în două, tijele de sparanghel verde. Le ungi cu restul de ulei de măsline (1 lingură) și le sărezi. Le adaugi după 25 de minute în tava cu ciocănelele de pui (poți folosi și pulpe în loc de ciocănele sau le poți combina), împreună cu roșiile și cimbrul. Mai torni, eventual, puțină apă. Ornezi preparatul cu cimbru proaspăt. Poți alege ca verdeață și mărar sau pătrunjel, în funcție de gust.

 

My title page contents