Plăcintă cu șuncă și spanac, aromată cu brânză cu mucegai

Plăcintă cu șuncă și spanac, aromată cu brânză cu mucegai

Când vrem să aducem laolaltă mai multe gusturi, ingrediente și arome, o plăcintă poate fi rețeta ideală. La fel stau lucrurile și în cazul rețetei de plăcintă cu șuncă și spanac. O combinație delicioasă!

Plăcintă cu șuncă și spanac, aromată cu brânză cu mucegai

Porții: 4

Preparare: circa 20 minute

Coacere: 30 minute

 

Ai nevoie de:

100 g șuncă

1 legătură ceapă verde

1 lingură ulei de măsline

1 legătură spanac

2 ouă

300 g brânză topită

1 pachet foi de plăcintă

Sare

Piper

50 g brânză cu mucegai albastru

3 linguri sâmburi de pin

Pregătești așa:

Tai șunca în cubulețe. Ceapa o tai rondele, iar spanacul îl cureți și îl tai fâșii. Bați ouăle cu brânza topită fărâmițată. Adaugi șuncă, ceapă verde și frunze de spanac. Sărezi și piperezi. Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi cu ulei 6 foi de plăcintă, îmbraci cu ele o formă de tartă sau de tort (cu diametrul de 20 cm). Repartizezi umplutura în formă, în strat uniform. Tai cubulețe brânza albastră și o așezi peste umplutură. Coci plăcinta la cuptor circa 30 de minute. Cu vreo 10 minute înainte de a fi gata, presari peste plăcintă 3 linguri de sâmburi de pin.

Dacă vrei, dacă ai timp și o rețetă preferată de aluat de plăcintă, poți înlocui foile special pregătite cu aluatul tău preferat.

My title page contents