Sparanghel gratinat cu foi de lasagna și parmezan

Iată o sugestie pentru masa de azi: Sparanghel gratinat cu foi de lasagna. Consumi sparanghel? Îți place? Uite cel puțin două motive pentru care ar trebui să incluzi sparanghelul în dieta ta:

1. Sparanghelul nu numai că are un conținut scăzut de grăsimi și calorii (o ceașcă are doar 32 de calorii), dar conține și o mulțime de fibre solubile și insolubile. Ceea ce îl face să fie o alegere bună dacă încerci să slăbești. Deoarece corpul tău digeră fibrele încet, sparanghelul te ajută să te simți sătul între mese.

2. În plus, sparanghelul este o sursă de vitamina E, un antioxidant important. Această vitamină ajută la întărirea sistemului imunitar și protejează celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi. Pentru a profita de beneficiile sale, consumă sparanghelul preparat la grătar, cu puțin ulei de măsline. Corpul nostru absoarbe mai bine vitamina E din sparanghel, dacă acesta este consumat alături de niște grăsimi. Iar atunci când îl gătești cu ulei de măsline, nu doar că primești grăsimi sănătoase, dar și vitamina E.

Sparanghel gratinat cu foi de lasagna și parmezan

Porții: 4

Preparare: 35 de minute

Coacere: 25 de minute

 

Ai nevoie de:

1 kg sparanghel verde

Sare, piper

6 foi de lasagna

6 felii de șuncă

200 ml smântână fermentată

2 gălbenușuri

100 g parmezan ras

2 linguri smântână dulce

Pătrunjel

Pregătești așa:

Decojești partea inferioară de la tijele de sparanghel și îndepărtezi capetele lemnoase. Fierbi apoi tijele circa 8 minute în apă clocotită cu sare. Le treci apoi prin jet de apă rece și le lași să se scurgă. Eventual, tai tijele în două, pe lung.

Pui la fiert foile de lasagna în apă cu sare, clocotită, timp de circa 10 minute. Treci foile de lasagna prin jet de apă rece, le scurgi. Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius.

Desfaci foile de lasagna și le așezi pe planșetă și acoperi fiecare foaie cu câte o felie de șuncă. Așezi deasupra sparanghelul și rulezi. Așezi într-o formă de gratin unsă.

Amesteci ambele tipuri de smântână cu gălbenușurile și parmezanul ras. Condimentezi cu piper și pătrunjel. Torni compoziția în formă și coci la cuptor 20-25 de minute, până se rumenește. La final presari puțin pătrunjel verde.

My title page contents