Tartă cu ardei grași, cu șuncă și brânză de vaci

Îți propun să încerci să prepari o tartă cu ardei grași, cu șuncă și brânză de vaci. Știai că…Întrucât ardeii grași au semințe și provin de la plante cu flori, ei sunt de fapt fructe, nu legume? Ardeiul gras este singurul membru al familiei de ardei care nu produce capsaicină, o substanță chimică care poate provoca o senzație puternică de arsură atunci când intră în contact cu limba. Ardeiul gras poate fi consumat în orice stadiu de dezvoltare. Cu toate acestea, conținutul de vitamina C și carotenoide al ardeiului gras crește odată ce ardeiul a ajuns la maturitate.

Tartă cu ardei grași

Porții: 12 felii

Preparare: 30 de minute

Răcire: 30 de minute

Coacere: 40 de minute

Ai nevoie pentru tartă de:

250 g făină

Sare

125 g unt rece

1 ou

500 g ardei gras

2 linguri ulei de măsline

1 cățel de usturoi

Piper

200 g șuncă

500 g brânză de vaci

3 linguri de muștar

4 ouă

3 linguri de suc de lămâie

 

Pregătești tarta cu ardei grași așa:

Frămânți un aluat din făină, 1 praf de sare, fulgi de unt și 1 ou. Înfășori apoi aluatul în folie și îl lași în frigider pentru 30 de minute.

Tai fâșii ardeii grași și îi prăjești în ulei timp de 2 minute. Adaugi usturoiul pisat, sare și piper. Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Tai șunca fâșii. Amesteci brânza cu muștarul și ouăle. Înglobezi în compoziție ardeiul gras și șunca, sare, piper și sucul de lămâie. Întinzi o foaie de aluat și tapetezi cu ea o formă de tartă (cu diametrul de 26 cm), repartizezi uniform umplutura și coci tarta la cuptor timp de 40 de minute. Este delicioasă!

My title page contents