Ardei umpluți cu ton și legume

Ardei umpluți cu tot felul de legume este un fel de mâncare des întâlnit în zilele de vară. De la compoziția de carne, la cea de orez și legume sau chiar ton cu legume, toate sunt gustoase și nu se pregătesc greu. În plus, ardeiul gras conține vitamina C. Unii îl consideră ca fiind leguma cu cea mai mare cantitate de vitamina C. Consumat crud, în salate, copt, sau fiert, alături de alte legume în ciorbă, supă și tocăniţă, ardeiul gras aduce numai beneficii organismului.

 

pentru 4 porții

preparare: 30 minute

coacere: 30 minute

 

Ai nevoie de:

250 g roșii cherry

1 legătură ceapă verde

75 g măsline umplute cu migdale sau simple

100 g pâine

250 g mozzarella

1 conservă de ton în ulei

1 lingură capere

sare

piper

3 ardei grași (roșii) curățați și tăiați jumătăți pe lung

 

Pregătești așa:

Speli roșiile și le tai jumătăți. Cureți ceapa și o tai rondele. Tai măslinele în două, iar brânza și pâinea cubulețe. Lași tonul să se scurgă și păstrezi uleiul. Mărunțești tonul. Amesteci tonul  împreună cu ceapa, măslinele, brânza, caperele, sare și piper, după gust. Încingi cuptorul la 200 grade Celsius.

Speli ardeii și îi tai în jumătate pe lung. Le scoți semințele și îi umpli cu amestecul preparat. Cuburile de pâine le prăjești în uleiul de la ton și le presari peste jumătățile de ardei. Așezi ardeii umpluți într-un vas din ceramică, uns cu unt și lași la copt circa 30 de minute. Consumi ardeii umpluți cu ton și legume calzi sau reci, după preferințe.

 

My title page contents