Fasole verde cu usturoi și parmezan

Fasole verde cu usturoi și parmezan, un preparat cu aromă incredibilă. Acompaniamentul perfect și cel mai simplu la orice masă principală! Doar 5 ingrediente pentru a crea o masă excelentă. 

Fasole verde cu usturoi și parmezan

Porții: 4

Pregătire: 10 minute

Gătire: 20 minute

Timp total de gătit: 30 minute

 

Ai nevoie pentru fasole verde cu usturoi și parmezan de:

500 g fasole verde, spălată și uscată

2 linguri ulei de măsline sau ulei de rapiță

1 linguriță de sare

3/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

1 lingură de usturoi tocat mărunt (6 căței de usturoi)

2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

1/4 cană de parmezan

 

Pregătești fasole verde cu usturoi și parmezan așa:

Preîncălzești cuptorul la 220 °C. Tapetezi o tavă de cuptor cu hârtie de copt, pe care o stropești ușor cu ulei de gătit (te ajută cel sub formă de spray).

Fasolea verde, curățată, spălată și zvântată în prealabil, o așezi într-un strat uniform pe foaia de coacere din tavă. Condimentezi fasolea cu ulei, sare, piper, usturoi și parmezan. Condimentarea să fie uniformă.

Coci fasolea la cuptor, timp de 20-25 de minute. La jumătatea timpului de gătire, testezi fasolea, înțepând-o cu o furculiță. E gata, atunci când se înțeapă ușor. Dacă îți place mai „al dente”, ai grijă să nu lași fasolea prea mult la cuptor. Parmezanul copt va forma o crustă delicioasă.

Când e gata coaptă, scoți fasolea din cuptor și potrivești gustul, dacă mai e necesar, cu sare și piper. Presari peste fasole pătrunjel verde tocat. Servești fasolea pregătită la cuptor imediat. O poți consuma simplă sau ca garnitură lângă un grătar/friptură.

 

 

My title page contents