Gutui la cuptor ornate cu înghețată

Gutui la cuptor ornate cu înghețată

Gutui la cuptor ornate cu înghețată. Săracă în calorii, gutuia este bogată în fibre, vitamina C și potasiu. Este disponibilă toamna.

Cum să alegi și să păstrezi gutuile: Selectează fructe mari, ferme și galbene, cu puțin sau deloc verde. Este foarte important să știi că gutuile ar trebui să fie culese când sunt galbene și ferme. Gutuile trebuie manevrate cu grijă, deoarece dacă sunt lovite, își schimbă culoarea ușor și se strică. Înfășoară gutuile selectate într-o pungă de plastic și lasă-le la frigider până la 2 luni.

Le poți folosi pentru a face compot, gem, dulceață, jeleu, pentru a le umple cu carne sau pentru a le găti cu sos și carne. De asemenea, se mai folosesc gutui atunci când pui varză la murat sau în diverse alte preparate. Nu ocoli acest fruct! Este foarte benefic pentru sănătate.

Gutui la cuptor

4 porții

Preparare: 10 minute

Gătire: 40 minute

Timp de așteptare: 30 minute

Ai nevoie de:

4 gutui (600 g)

2 linguri zeamă de lămâie

35 g zahăr (3 linguri)

3 g scorţişoară (1 linguriță)

250 ml înghețată de vanilie (4 cupe) – opțional

Pregătești așa:

Preîncălzește cuptorul la 190º C.

Spală apoi bine gutuile și usucă-le. Taie gutuile în jumătate pe lungime, apoi îndepărtează miezul cu un cuțit special. Transferă gutuile într-o tavă de copt cu partea tăiată în sus.

Într-un castron mic amestecă zeama de lămâie, scortișoara și zahărul, apoi distribuie peste gutui.

Toarnă aproximativ 125 ml de apă pe fundul tavii și pune tava în centrul cuptorului. Lasă gutuile la copt aproximativ 40 de minute, până când acestea sunt fragede.

După ce s-au copt, lasă gutuile la răcit cel puțin 30 de minute. Servește gutuile coapte calde sau la temperatura camerei. Dacă preferi, le poți servi ornate cu înghețată.

 

 

My title page contents