Cremă de lămâie fără lapte. Un dulce răcoritor, bun în orice sezon

CREMĂ DE LĂMÂIE FĂRĂ LAPTE. UN DULCE RĂCORITOR, BUN ÎN ORICE SEZON

Dacă tocmai ai poftă de o cremă de lămâie, dar constați că nu mai ai lapte în frigider, nu renunța. Îți ofer varianta unei delicioase creme de lămâie… fără lapte!

 

Cremă de lămâie fără lapte

  • Vegetariană
  • Fără gluten
  • Săracă în calorii
  • Potrivită pentru copii

Pregătire: +35 minute

Porții: 4 

 

Ai nevoie pentru crema de lămâie fără lapte de:

1/2 litru de apă rece

2 ouă

200 g zahăr

40 g făină

sucul și coaja de la o lămâie

vanilie (esență sau praf)

1 praf de sare

 

Pregătești așa:

Pui ouăle într-un castron împreună cu zahărul și amesteci până obții un amestec spumos. Apoi adaugi făina ușor, sucul și coaja de lămâie, amestecând constant.

Adaugi apa rece, praful de sare și vanilia.

Pui cratița pe flacără și continui să amesteci cu telul, până se îngroașă amestecul. Lași să se răcească și torni crema în cupe.

O dai la frigider și o consumi când s-a răcit bine. Merge consumată în orice moment, dar vara e cu adevărat o recomandare pentru zilele foarte călduroase. Dacă vrei să-i dai un aspect deosebit, o poți orna cu puțină frișcă proaspătă și cu fructe congelate sau proaspete.

 

Așadar, chiar și atunci când îți lipsește un ingredient… nu trebuie să renunți! S-ar putea să descoperi că noul gust e peste așteptările tale. Crema e delicioasă, chiar fără lapte. De asemenea, această cremă poate fi folosită pentru umplut prăjituri și tiramisu sau combinată cu diverse fructe proaspete. Pe scurt, o cremă cu o mulțime de utilizări.

 

Crema de lămâie fără lapte se poate păstra timp de câteva zile în frigider, în special în borcane închise etanș.

My title page contents