Choux à la crème, un gust din trecut și din prezent

CHOUX À LA CRÈME, UN GUST DIN TRECUT ȘI DIN PREZENT

Choux à la crème este un desert foarte îndrăgit de toată lumea. Un gust care sigur îți amintește de copilărie, dar de care te poți bucura și azi.

 

Preparare: 30 de minute

Coacere: 15 minute

 

Ai nevoie pentru aluat de:

200 ml apă

75 g unt

2 lingurițe zahăr

125 g făină

3 ouă

Sare

Grăsime pentru uns forma de copt

Frișcă

 

Ai nevoie pentru crema de vanilie:

½ l lapte clocotit

½ baton vanilie

6 gălbenușuri

200 g zahăr

60 g făină

1 linguriță unt

 

Pregătești choux à la crème așa:

  1. Pui la fiert apa cu untul, un praf de sare și zahărul. Când începe să fiarbă, adaugi făina în ploaie, amestecând. Când aluatul se desprinde de pe cratiță, e semn că e gata. Dai deoparte. Cât încă e caldă compoziția, adaugi pe rând 3 ouă, amestecând continuu și apoi lași să se răcească.
  2. Ungi o tavă de copt cu unt sau cu ulei. Pui apoi cu lingura grămăjoare potrivite din compoziția rece, la distanță mare una de alta. După ce s-au copt, le lași să se răcească, apoi, cu un cuțit foarte ascuțit, tai căpăcele.
  3. Pentru cremă, dai laptele cu vanilia într-un clocot, acoperi vasul cu un capac și lași să stea o oră deoparte. Freci gălbenușurile cu zahărul și făina și torni apoi, puțin câte puțin, laptele încălzit din nou. Pui la foc, amestecând continuu, până când începe să se îngroașe.
  4. Iei crema de pe foc, adaugi untul și freci până când crema începe să se răcească. Umpli gogoșile cu această cremă de vanilie peste care pui puțină frișcă. Pui căpăcelul și pudrezi cu zahăr.
My title page contents