Rețeta de tiramisu pentru copii. Cum putem înlocui cafeaua și lichiorul ce dau un gust minunat desertului

REȚETA DE TIRAMISU PENTRU COPII. CUM PUTEM ÎNLOCUI CAFEAUA ȘI LICHIORUL CE DAU UN GUST MINUNAT DESERTULUI

Rețeta de tiramisu pentru copii, o rețetă cu ajutorul căreia vei obține un delicios și cremos tiramisu, care va plăcea foarte mult copiilor. În acest caz, cafeaua și lichiorul sunt înlocuite cu lapte și ciocolată, dar fără a ne îndepărta de gustul unui tiramisu tradițional. 

Acest tiramisu pentru copii poate fi servit și adulților. Tiramisu poate fi servi gata porționat pe platou sau în linguri pentru servit individual. De asemenea, poate fi pregătit direct în cupe individuale de sticlă. Cacaua amară folosită pentru decor, ne va permite să ne jucăm cu imaginația și să personalizăm decorul.

 

Recomandat de la 3 ani!

Timp de pregătire: 40 de minute

La rece: minimum 3 ore

 

Îți trebuie:

  • 6 ouă
  • 500 g de Mascarpone de calitate
  • 150 g de zahăr
  • 400 g pișcoturi
  • 200 ml de lapte
  • pulbere de cacao amară

Rețeta de tiramisu pentru copii. Sfat!

 

Înainte de a începe să prepari rețeta, este important să iei câteva măsuri mici a obține cel mai bun rezultat:

  • asigură-te că scoți Mascarpone afară din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de pregătire;
  • asigură-te că ouăle se află la temperatura camerei înainte de a începe pregătirea.

Pregătești așa:

Separi albușurile de gălbenușuri. Păstrezi ambele părți și, într-un castron, bați bine gălbenușurile cu puțin zahăr (120 grame). Adaugi la acest amestec întreaga cantitate de mascarpone. Se amestecă puternic.

Cu ajutorul unui mixer electric, bați albușurile până stau pe tel. Apoi le încorporezi în compoziția de gălbenușuri, cu o mișcare de jos în sus, având grijă să nu strici consistența cremei.

Într-un alt castron torni laptele cald, zahărul rămas și 3 linguri de praf de cacao amar. Urmează pișcoturile, pe care le treci rapid prin compoziția lichidă. Altfel se înmoaie prea tare și se sfărâmă.
Iei un vas pentru copt și începi să aranjezi tiramisul pentru copii în acest fel: Un strat de cremă de mascarpone, unul de pișcoturi trecute prin lichid. Repeți procedura până când termini ingredientele.
Nu uita să schimbi orientarea pișcoturilor pentru fiecare strat (o dată pe verticală și o dată în direcție orizontală) și închei ultimul strat cu crema. Presari din abundență cacao amară. Pentru a face acest lucru, vei apela la „o mână de ajutor” din partea copilului.

 

Iată cum poți face un decor simpatic!

Iei un carton și conturezi mâna copilului sau poți câte o mână de la fiecare (dacă ai mai mulți copii). Decupezi formele și le aranjezi după bunul plac peste cremă. Presari suprafața cu un strat generos de cacao amar, îndepărtezi formele și pui prăjitura în frigider, pentru cel puțin 3 ore, înainte de servire.

Și aceasta nu e singura rețetă de tiramisu pentru copii. Mai găsești aici!

 

My title page contents