animale de companie pentru copii

Ce animale de companie pentru copii, ușor de îngrijit i-ai putea cumpăra celui mic. Adu-i acasă un hamster, un pește sau un porcușor de Guineea și vor fi cei mai buni prieteni, iar lista aceasta poate conitnua!

Dacă te  tot întrebi ce cadou să îi faci celui mic de ziua lui și încă nu ai găsit varianta perfectă, gândește-te și la un animal de companie. Discută înainte cu fetița sau cu băiețelul tău, vezi ce animale le plac cel mai mult, cum primesc ideea de a avea un animal în casă și dacă sunt pregătiți să își asume mici responsabilități precum hrănitul unui papagal sau curățatul unui acvariu.

Există câteva animale de compaie pentru copii, care sunt extrem de ușor de îngrijit și care nu îți vor putea da prea multe bătăi de cap. Însă, nu trebuie să excluzi nici variantele de animale active precum câini sau pisici, mai ales dacă cel mic este la o vârsta la care își poate purta singur de grijă.

Am strâns din redacția 9vrempărinți câteva sugestii de animale de companie pentru copii, pe care le găsești mai jos:

Animale de companie pentru copii – papagalul

Dacă copilului tău îi plac păsările, atunci o variantă bună sunt papagalii. Ei petrec majoritatea timpului în colivie, însă dacă sunteți toți acasă și păsările s-au obișnuit cu locuința voastră, le puteți da drumul să zboare prin apartament. Cei mici vor fi categoric încântați!  Papagalii vor cânta și vor vorbi cu cel mic toată ziua, așa că vor putea fi prieteni de nădejde!

Hamsterul – o variantă ideală dacă nu vrei prea multe bătăi de cap

Hamsterul este un animale de companie extrem de ușor de îngrijit. Eu am avut doi! Dacă te împrietenești cu el de mic, hamsterul hamsterul se atașează și va fi cel mai bun prieten. Își petrece timpul în cușcă – fie doarme, fi aleargă pe rotiță (astfel își consumă energia, iar dacă vrei să îl faci și mai fericit, îi poți cumpăra diferite obiecte speciale, pe care să le roadă). Tot ce trebuie să faci când ai un hamster este să îi schimbi regulat rumegușul și să îi dai mâncare.

Peștii – animalele tăcute ale casei

Dacă papagalul și hamsterul nu sunt printre preferații voștri, ce zici de un pește? Peștele nu o să facă nici mizerie nici gălăgie. Cel mic îl poate așeza în camera lui, pe birou și își pot face temele împreună! Însă, dacă decideți să achiziționați un pește, ar fi bine ca voi, părinții, să știți ce presupune curățarea acvariului, cât de des se realizează și de ce aveți nevoie pentru peștișorul familiei.

 

Un câine sau o pisică în apartament?

Pe lista cu animale de companie pentru copii vor exista întotdeauna pisicile și câinii! Ei pot fi preferații celor mici, mai ales dacă nu sunt copii alergici la animale. Îmi amintesc că și eu, mi-am dorit toată copilăria un cățel de talie mică, să-mi fie cel mai bun prieten.

În cazul în care îți dorești să iei un câine sau o pisică pentru apartament ar fi bine să te documentezi. Vorbește cu medicul veterinar, cu vânzătorii și consultanții din magazinele de animale și dacă ai, cu prietenii posesori de câini sau pisici. Aceștia îți pot împărtăși experiențele lor, cum s-au  acomodat cu animalele în apartament, cât a durat până când au încetat să își facă nevoile prin toată casă,  etc. Este bine să te documentezi și să te gândești puțin înainte să achiziționezi un câine, pentru că implică mult mai multe responsabilități, însă odată ce a intrat în casă, va deveni un membru al familiei!

 

 

 

 

 

My title page contents