Escalop cu ciuperci și cotlet de vițel

Escalop cu ciuperci și cotlet de vițel – Escalopul cu ciuperci reprezintă un al doilea fel de mâncare, o rețetă ușoară și rapidă, constând din felii subțiri de carne de vită rumenite în unt și aromate cu ciuperci porcini. Un preparat gustos, rafinat și simplu.

O rețetă ușor de făcut și foarte gustoasă. În ciuda simplității rețetei, acest escalop de ciuperci pregătit cu ciuperci porcini, considerate pe bună dreptate printre cele mai excelente soiuri, este cu adevărat rafinat. Ciupercile porcini sunt intens parfumate, cu un gust delicat și textura fermă. Au nevoie de un timp scurt de gătire, la fel ca feliile subțiri de carne de vită care le însoțesc.

Cu toate acestea, dacă dorești să pregătești felul de mâncare atunci când ciupercile porcini nu sunt în sezon, le poți înlocui cu alt tip de ciuperci, fără îndoială mai puțin gustoase, dar salvatoarele rețetei. În acest caz, aromatizezi preparatul cu cimbru tocat și rozmarin și stropești carnea cu vin alb sec.

Escalop cu ciuperci și cotlet de vițel

Porții: 4

Pregătire: 15 minute

Gătire: 10 – 15 minute

 

Ai nevoie de:

600 g ciuperci porcini

400 g felii cotlet de vițel

1 cățel de usturoi

făină

ulei de măsline extra virgin

20 g unt

sare

piper

pătrunjel verde proaspăt

Pregătești escalop de ciuperci și cotlet de vițel așa:

1. Pentru a pregăti această rețetă de escalop de ciuperci, mai întâi va trebui să cureți bine ciupercile. Cum faci acest lucru? Le cureți cu o cârpă umedă sau cu o bucată de hârtie. Dacă există mai multe încrustări încăpățânate de-a lungul tijei, le poți răzui cu un cuțit mic cu o lamă netedă. Tai apoi ciupercile în felii și le dai deoparte. Acum treci feliile de carne de vită prin făină pe ambele părți, având grijă să îndepărtezi excesul de făină.

2. Într-o tigaie, rumenești usturoiul în ulei și adaugi ciupercile. Apoi adaugi sare și piper după gust și gătești ciupercile timp de 5-6 minute, amestecând ușor de două-trei ori.

3. Într-o altă oală, gătești carnea. Încălzești untul și imediat ce s-a topit, rumenești carnea timp de 3-4 minute pe fiecare parte până când capătă o culoare aurie pe ambele părți. Adaugi ciupercile peste felii de carne de vițel, condimentezi cu sare și piper și lași să se aromatizeze câteva minute la foc mare.

4. Când e gata preparatul, adaugi puțin pătrunjel verde tocat, dacă dorești, apoi servești escalopul de ciuperci fierbinte.

My title page contents