Carne la grătar pentru copii. Cum să prepari sănătos carnea la grătar?

Carne la grătar pentru copii. Cum să prepari sănătos carnea la grătar?

Carne la grătar pentru copii, gustoasă și sănătoasă. Care este cel mai bun mod de a prepara carnea? Și mai ales, care sunt trucurile ca să-i faci pe copii s-o consume alături de legume? 

 

Carne la grătar pentru copii. Rețete ușoare pregătite la grătar

1. Carne de pui cu unt, la grătar

Acesta este un mod de a pregăti puiul pe grătar. S-ar putea să-i placă copilului tău și se face chiar ușor. Înmoi bucățile de pui în lapte bătut sau iaurt, amestecat cu puțin zahăr brun, usturoi și boia dulce. Frigi carnea pe grătar. Puiul preparat astfel se servește alături de broccoli cu parmezan la grătar sau cu rondele de cartofi coapte tot pe grătar.

2. Carne slabă de porc la grătar, cu glazură de muștar dulce și sos de roșii

Cotletele de porc pot fi la fel de gustoase precum o friptură. În plus, aroma blândă a cărnii de porc este adorată de către copiii de toate vârstele. Cotletele făcute la grătar pot fi unse cu o glazură făcută din muștar și sos de roșii.

Carne la grătar pentru copii. Rețeta specială a pieptului de pui

Marinează pieptul de pui cu suc de lămâie, o lingură generoasă de ulei de măsline extravirgin, cu aromă delicată, o linguriță de muștar și rozmarin proaspăt (pe care îl vei elimina înainte de a găti).

Știi la ce folosește muștarul? Rolul lui este de a dizolva uleiul și lămâia, care altfel ar rămâne separate. Un alt emulgator din bucătărie este lecitina de soia. Lăsă carnea astfel pregătită, cel puțin o oră să se marineze. Apoi o pui pe grătar la 180 °, timp de 15 minute.

Pulpe de pui în sirop de arțar

Speli, cureți și pui pulpele de pui (tu alegi numărul) la marinat în ulei, lămâie și condimente, în cantități echilibrate. După câteva ore, le pui să se frigă pe grătar.

După 15 minute, ungi carnea cu sirop de arțar. Acesta conferă cărnii un gust cu totul special și creează acea crustă pe care copiii o iubesc foarte mult.

Pentru servire, poți alătura cărnii de pui câteva legume la grătar: dovleceii sunt un clasic minunat și ceapa îi va încânta pe cei mici iubitori de arome tari.

Carne la grătar pentru copii. 3 sfaturi pentru grătar

Prepararea la grătar este cea mai veche metodă de gătit, dar nu și cea mai sănătoasă. Aceasta, din cauza temperaturilor extrem de ridicate la care sunt supuse alimentele. Temperaturile pot atinge 600° C – 1000° C și provoacă formarea de substanțe cancerigene precum amine heterociclice (HCA) și hidrocarburi aromatice policiclice (HAP sau PAH).

Pentru a reduce formarea acestor substanțe care sunt periculoase pentru sănătate, trebuie să ții cont de câteva sfaturi:

1. Curăță bine grătarul

Este de preferat să alegi grătarul clasic și nu pe cel electric. Pentru aceasta, este important ca grilajul (din oțel inoxidabil și cu grilajele subțiri) să aibă o distanță de de 10-15 centimetri și să fie bine curățat. Pentru a împiedica reziduurile de alimente vechi arse să continue să ardă.

2. Alege alimente potrivite pentru grătar

Alege carne slabă, pește și legume. În schimb, evită carnea prea grasă, precum coaste, cârnați și cotlet sau brânzeturi. Înainte de gătit, scoate întotdeauna grăsimea vizibilă din carne. O poți folosi pentru ungerea grătarului.

3. Folosește multe legume și plante aromatice

Pentru a contracara efectele negative ale substanțelor produse în timpul preparării alimentelor la grătar, este necesar să fie consumate multe legume crude. Acestea sunt bogate în antioxidanți. O altă recomandare: condimentarea cărnii de porc cu suc de lămâie, care este bogat în vitamina C. Și este un puternic antioxidant capabil să reducă efectele cancerigene ale HCA. Plante ca rozmarin, busuioc, cimbru, salvie, mentă etc., pot fi utilizate la marinare și în timpul gătitului.

 

 

 

 

My title page contents