Cum alegem pasta de dinți potrivită pentru copii. Care e cea mai bună?

Cum alegem pasta de dinți potrivită pentru copii

Cum alegem pasta de dinți potrivită pentru copii, de unde știm care e cea mai bună? Pasta de dinți pentru copii este diferită de pasta de dinți pentru adulți, chiar dacă are același scop: se folosește pentru curățarea dinților. În alegerea pastei de dinți, ține cont de 3 criterii importante: să fie avizată, să conțină o cantitate mică de fluor și să aibă un gust bun.

Cum alegem pasta de dinți potrivită pentru copii. Care sunt cele mai bune paste de dinți pentru copii?

Pastele de dinți pot avea gust de gumă de mestecat sau de bomboane și determină copiii să le consume. Companiile exagerează adesea, cu adaosul de îndulcitori și coloranți în compoziția pastelor de dinți pentru copii. O analiză a etichetelor de pastă de dinți pentru copii vândute în farmacii sau în supermarketuri relevă o lipsă de atenție pentru a oferi informații utile. Pentru a alege produsul potrivit în raport cu vârsta. De fapt, până la șase ani, conținutul de fluorură este un element fundamental pentru sănătatea dinților.

Cum alegem pasta de dinți potrivită pentru copii. Iată factorii de care să ții cont:

Vârstă

Pasta de dinți pentru copii trebuie folosită între 3 și 6 ani. Verifică conținutul de fluor, care nu trebuie să depășească 500 ppm (0.05%). Pentru copiii cu vârsta mai mică de trei ani, pasta de dinți nu este indicată. Deoarece o pot ingera în mod voluntar. De la vârsta de șase ani se poate folosi o pastă comună, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Fluor

Ministerul Sănătății recomandă profilaxia cu fluor în copilărie. Adică, administrarea de suplimente de fluor, sub formă de picături sau tablete, copiilor de până la 12 ani. Această contribuție este utilă în special atunci când copilul are sub trei ani și nu folosește pastă de dinți. Deoarece apa de la robinet, dar și cea mai mare parte a apei minerale îmbuteliată, conține fluor în cantități prea mici.

Prin urmare, este necesar să se evalueze, împreună cu medicul pediatru, care este contribuția totală a fluorului în cazul celor mici. Pentru a determina dacă e nevoie să i se administreze fluor și cantitatea care trebuie luată în completare. Medicul îți va recomanda cum să alegi pasta de dinți, cu conținutul de fluor corespunzător, în funcție de vârstă. Este indicat ca suplimentul de fluor să fie administrat seara, înainte de a merge la culcare și fără a mânca ceva mai târziu. Astfel încât fluorul să rămână mai mult timp în contact cu dinții.

Conservanți și coloranți

Urmărește pe etichetă ingredientele. O pastă de dinți bună trebuie să aibă cel mult un conservant, care e mai bine să fie din cel alimentar (benzoat de sodiu și sorbat, în timp ce familia parabenilor – metilparaben, propilparaben – nu sunt de tip alimentar), și niciun colorant (acestea sunt indicate cu CI și un număr).

Gust

Pasta de dinți nu trebuie confundata cu o bomboană sau cu ceva bun de mâncat. Dar în același timp, nici să fie un stres pentru papilele gustative.

Data de expirare

Pasta de dinți este în mod normal valabilă timp de 12 luni după deschidere. Nu o utilizați după expirare.

Preț

În cazul în care pasta de dinți se vinde doar în farmacii sau în magazinele cu produse pe bază de plante, aceasta costă mult mai mult. În cazul în care produsul este vândut atât în ​​farmacii, cât și în supermarket, alege ultima variantă, deoarece costă, în medie, cu 20% mai puțin.

My title page contents