Alimente de consumat pentru un bronz omogen și de durată. 10 alimente care promovează bronzarea protejând pielea și hidratând-o

Alimente de consumat pentru un bronz omogen și de durată. 10 alimente care promovează bronzarea protejând pielea și hidratând-o

Alimente de consumat pentru un bronz omogen și de durată. Cura de bronzare, care se bazează pe alimente care promovează bronzarea, trebuie să înceapă înainte de vară. Pentru a ne pregăti cu grijă pielea pentru expunerea la soare începând din interior.

Sfatul de bază pentru cei care doresc să urmeze o dietă de bronzare este să consume multe alimente bogate în betacaroten, o substanță naturală capabilă să crească producția de melanină și, prin urmare, intensitatea bronzului.

Printre alimentele bogate în carotenoizi de amintit în primul rând morcovii, dar nu numai. De asemenea, ardeiul gras, ardeiul iute, busuiocul, pătrunjelul și fructele galbene (cum ar fi pepenele galben, caisele, piersicile și mango), toate acestea sunt deosebit de potrivite pentru cei care doresc să-și asigure un bronz mai intens, începând cu dieta.

Meniul pentru un bronz perfect trebuie să includă și o cantitate bună de vitamine. În special, vitaminele A, E și C sunt importante pentru sănătatea pielii și, prin urmare, trebuie luate din abundență vara, în special în timpul expunerii la soare. Aceste vitamine ajută la protejarea pielii de daunele cauzate de razele solare, la menținerea ei suplă și sănătoasă și la evitarea arsurilor solare.

Din aceleași motive, e indicat consumul ridicat de roșii bogate în licopen, o substanță capabilă să contracareze îmbătrânirea pielii cauzată de deteriorarea soarelui. Undă verde, de asemenea, pentru vinete, care sunt bogate și în antioxidanți naturali.

În general, este indicat să consumi fructe din belșug și o mulțime de legume de sezon, de preferință crude. În schimb, trebuie reduse cantitățile de pâine, paste, carne și pește. Nu numai că îți vei încărca organismul de vitamine care promovează bronzarea, dar și dieta bronzantă va fi, de asemenea, o dietă purificatoare care îți va permite să ajungi într-o formă perfectă pe plajă.

Iată, așadar, un exemplu de meniu pentru dieta ta de bronzat, care poate fi personalizat în funcție de gusturile tale:

Mic dejun: iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, cu cereale integrale și un suc de portocale.

Gustare la mijlocul dimineții: fructe proaspete de sezon, de preferință de culoare galben-portocaliu.

Prânz: o salată proaspătă cu legume de sezon sau o farfurie cu legume la grătar. Un fruct după bunul plac.

Gustare după-amiază: un pahar de suc de afine.

Cina: paste integrale acoperite cu roșii proaspete și busuioc.

Să descoperim primele zece alimente de consumat pentru un bronz omogen, nu înainte de a avea o piele hidratată, suplă și bronzată:

Pentru a hidrata corpul

În timpul verii, când temperaturile cresc, este important să bei lichide, menținând în același timp rezervele corpului ridicate. Spune da smoothie-urilor și sucurilor naturale de fructe. Extractorul care îți permite să obții un produs proaspăt, fără adaos de zaharuri, este perfect.

Ferește-te de sucurile de fructe industriale, și redu consumul de băuturi carbogazoase și alcoolul la minimum.

Dacă ți-e sete și poftești la o băutură rece, prepară ceai cu gheață acasă. Lasă-l să se odihnească peste noapte și adaugă frunze de mentă proaspete, o crenguță de lavandă sau câteva felii de piersici coapte.

Există alimente care favorizează hidratarea, care au efect de detoxifiere și ajută elasticitatea pielii. Și există, de asemenea, alimente care promovează bronzarea: fructele și legumele care protejează pielea la soare. Mai exact, de preferat cele de culoare de la galben la roșu intens, violet și albastru, bogate în antociani, capabile să contracareze radicalii liberi, protejând pielea și inima. Datorită proprietăților antioxidante, cireșele, murele, căpșunile, zmeura, roșiile, caisele, piersicile, favorizează elasticitatea pielii și ne ajută să slăbim.

Împotriva eritemului și iritațiilor pielii

Vitamina E ajută la repararea oricăror daune cauzate de soare. O găsești în avocado, gălbenuș de ou și în ulei de măsline extra virgin, un elixir împotriva deteriorării îmbătrânirii premature. De asemenea, morcovii cruzi sunt foarte bogați în caroten și vitamina A. Iată de ce ar trebui să-i folosești ca ingredient în salată, dar și ca gustare în timpul zilei.

Așadar, iată ce să mănânci pentru a te bronza:

1. Morcovi

Morcovii conțin aproximativ 1200 micrograme de  vitamină A  la 100 de grame de pulpă. De fapt, sunt alimentele numărul unu pentru cei care iubesc bronzul.

2. Radicchio sau cicoarea roșie

Pentru prânz, poți alege o alată de radicchio, bogată în vitamina A, cu roșii proaspete și detox de fenicul.

3. Caise

Bogate în vitamina A, caisele ajută la bronzare și sunt bune și pentru micul dejun.

4. Roșia

Pentru a avea o piele elastică, poți alege să consumi o salată pe bază de salată, roșii, castraveți și un strop de ulei de măsline extravirgin. Astfel, vei combate într-un mod plăcut, daunele provocate de soare pe piele.

5. Fructele roșii

Hidratantă și proaspătă, salata de fructe se transformă într-o gustare sau prânz. Alege pe fructele roșii și albastre, bogate în antociani.

6. Pepenele galben

Pepenele galben este bogat in vitamina A si este un aliment extrem de proaspăt și revigorant, perfect pentru a fi consumat la plajă sau la birou.

7. Cireșe

Cireșele promovează bronzarea protejând în același timp microcirculația. Sunt sățioase și conțin foarte puține calorii: o gustare perfectă.

8. Gazpacho

Preferi să consumi o ciorbă? Încearcă gazpacho, o rețetă din Spania, perfectă pentru vară. Poate fi folosită și ca băutură, pe bază de roșii, castraveți și ardei.

9. Ananasul

Sucul de ananas stinge setea și ajută circulația. Cu extractorul înveți cum să faci sucuri acasă: proaspete, naturale, fără adaos de zaharuri.

10. Fructe uscate

Datorită conținutului de vitamina E, fructele uscate protejează pielea de inflamații. Tocate pot fi folosite în salate sau iaurt.

În plus, acizii grași Omega 3 sunt un aliat împotriva eritemului și iritării pielii. Nu uita să adăugi la felurile de mâncare o mână de nuci, migdale sau alune tocate.

 

My title page contents