BENEFICIILE ULEIULUI DE COCOS. TU ȘTII CÂT DE VALOROS ESTE ACEST ULEI?

Te întrebi care sunt beneficiile uleiului de cocos? Ei bine, beneficiile pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos includ îmbunătățirea sănătății inimii prin creșterea nivelului de colesterol HDL (bun), ajută la pierderea în greutate, la tratarea infecțiilor și multe alte beneficii. Uleiul este folosit nu numai în țările tropicale, unde plantațiile de nucă de cocos sunt abundente, dar și în SUA, Canada, Europa și Australia. Oamenii descoperă tot mai mult minunile pe care le face acest ulei, atât de popular în întreaga lume.

 

Beneficiile uleiului de cocos pentru sănătate

Uleiul de cocos are mai multe beneficii pentru sănătate, cele mai importante fiind cele oferite părului și pielii.

Crește nivelul de colesterol HDL

Potrivit lui Walter C. Willett, MD, Harvard Medical School, uleiul de nucă de cocos contribuie la creșterea nivelului de colesterol HDL (colesterol bun), care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii.

Promovează pierderea în greutate prin arderea grăsimilor

Uleiul de nucă de cocos nerafinat, presat la rece, este de folos pentru păr, piele și gătit. Conține acizi grași cu lanț scurt și mediu, care ajută la reducerea greutății excesive.

Beneficiile uleiului de cocos. Îmbunătățește sănătatea inimii

Prezența acidului lauric în uleiul de nucă de cocos ajută la prevenirea în mod activ a diverselor probleme cardiace. Cum ar fi un nivel ridicat de colesterol și hipertensiune arterială. Reduce incidența leziunilor și deteriorării arterelor și, prin urmare, ajută la prevenirea aterosclerozei.

Beneficiile uleiului de cocos. Îngrijirea părului

Știi motivul părului lung și strălucitor al femeilor din regiunile de coastă tropicale? Acesta este rezultatul îngrijirii părului cu ulei de nucă de cocos.

Femeile din regiunile tropicale de coastă ale lumii folosesc acest ulei aproape zilnic pentru părul lor. Acest ulei gros, asemănător untului, ajută la o creștere sănătoasă a părului și îi oferă strălucire. De asemenea, este foarte eficient în reducerea pierderii de proteine, care, dacă nu este controlată, poate duce la deteriorarea părului.

Îngrijirea pielii

Știi că uleiul de cocos este excelent pentru piele? Conform unui studiu recent, privind efectele uleiurilor de plante asupra pielii, s-a constatat că uleiul de cocos are efecte antibacteriene, anti-îmbătrânire, antioxidante, ajută la vindecarea rănilor și are proprietăți antiinflamatorii.

De asemenea, ajută la tratarea diferitelor probleme ale pielii:

 • Eczemă și psoriasis: Aplicarea de ulei de cocos virgin reduce severitatea acestor afecțiuni;
 • Radiații UV: Uleiul de cocos protejează pielea împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV;
 • Dermatită: Un alt studiu a constatat că uleiul de cocos poate fi folosit ca o modalitate eficientă de tratare a dermatitei atopice;
 • Răni de piele: Uleiul de nucă de cocos contribuie la accelerarea vindecării rănilor;
 • Xeroz cutanată sau piele uscată: Uleiul de cocos pur, presat la rece, organic, nemodificat genetic, este un ulei de masaj excelent, care acționează ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscată;
 • Arsuri: Utilizarea uleiului de nucă de cocos contribuie la tratarea eficientă a arsurilor;
 • Altele: Repararea barierei pielii.

Alte beneficii ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos ajută ușor și în următoarele situații:

 • Reducerea stresului: Uleiul pur de nucă de cocos pentru aromaterapie este foarte liniștitor și ajută la eliminarea stresului. Aplicat pe cap, urmat de un masaj delicat, ajută la eliminarea oboselii psihice. Conform unui studiu, uleiul de nucă de cocos virgin ajută la eliberarea stresului și are proprietăți antioxidante;
 • Diabet: Uleiul de cocos pur ajută la controlul zahărului din sânge și îmbunătățește secreția de insulină. De asemenea, promovează utilizarea eficientă a glucozei din sânge, prevenind astfel și tratând diabetul zaharat;
 • Oase: Uleiul de cocos îmbunătățește capacitatea corpului nostru de a absorbi minerale importante, precum calciu și magneziu, care sunt necesare pentru dezvoltarea oaselor. Astfel, este foarte util pentru femeile care sunt predispuse la osteoporoză, la vârsta a doua;
 • Îmbunătățește energia: Uleiul de cocos este adesea folosit de atleți, culturiști și de cei care țin diete. Acesta conține mai puține calorii decât alte uleiuri, iar conținutul său de grăsimi este ușor de transformat în energie și nu duce la acumularea de grăsimi în inimă și artere. Ajută la stimularea energiei și a rezistenței și îmbunătățește performanța sportivilor.
My title page contents