Exista casa anti-stres? Stresul nu poate fi evitat. Face parte din viata noastra cotidiana si ne influenteaza puternic atunci cand vine vorba de sanatatea noastra fizica dar si emotionala. Ingrasarea, digestia proasta sau depresia il au drept factor determinant.

Interactiunea cu stresul pare a fi inevitabila. Si pentru ca nu poti influenta prea mult conditiile de trafic sau pe cele de la munca, este important sa iti faci din casa ta un refugiu, unde te poti relaxa si deconecta. Si nu este deloc greu.

  1. Casa anti-stres. Decongestioneaza si organizeaza. Arunca lucrurile pe care nu le mai folosesti sau doneaza-le daca sunt in stare buna. Obiecte de bucatarie, haine, jucarii care nu iti mai sunt de folos se pot dovedi utile pentru altii. Dupa ce ai scapat de ele, organizeaza ce ti-a ramas astfel incat fiecare lucru sa aiba locul lui, iar atunci cand vei cauta foarfeca vei stii ca este in sertarul x si nu te vei mai enerva facand adevarate cercetari prin casa.
  2. Casa anti-stres. Populeaza-ti casa cu plante. Se pare ca plantele ne ajuta sa ne calmam, cuarata aerul de toxine si unele dintre ele chiar absorb energiile negative. Daca nu stii sau iti este greu sa le ingrijesti, alege soiuri nepretentioase cum sunt aloea sau cactusul.
  3. Casa anti-stres. Alege culori reci. Alege elemente de decor in culori reci, soft, in nuante neutre sau pasteluri.
  4. Casa anti-stres. Opteaza pentru lumina artificiala calda. Lumina care provine din tavan, de la lustre sau neoane, poate fi foarte puternica si chiar sa dea dureri de cap. Alege lumina indirecta de la lampadare sau veioze. De asemenea, atunci cand cumperi becuri opteaza pentru cele cu lumina calda.
  5. Casa anti-stres. Mizeaza pe simetrie. Sunt persoane pe care ideea de echilibru le ajuta sa se relaxeze. Daca si pentru tine conteaza ordinea si proportia lucrurilor s-ar putea ca acest truc sa functioneze.
My title page contents