Gulii cu carne și glazură delicioasă de cașcaval

Gulii cu carne și glazură delicioasă de cașcaval

Gulii cu carne – Multe persoane cred că portocalele și citricele sunt fructele campioane în ceea ce privește conținutul de vitamina C. De fapt, gulia crudă conține mai multă vitamina C decât portocalele și varza roșie (o altă legumă cruciferă care a devenit faimoasă pentru nivelul său ridicat de vitamina C). 

Conform datelor nutriționale ale USDA (Departamentul Agriculturii SUA), 28 de grame de conopidă crudă furnizează aproximativ 29% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C, în timp ce aceeași cantitate de varză roșie sau portocale proaspete oferă 27% sau 25% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C. De exemplu, o ceașcă (135 de grame) de gulie crudă oferă 93% din necesarul zilnic de vitamina C. Gulia este, de asemenea, o sursă bună de potasiu, fibre și vitamina B6.

 

Gulii cu carne

Porții: 4

Preparare: 30 de minute

Coacere: 40 de minute

 

Ai nevoie de:

3 gulii

Sare

4 roșii

1 fir de praz

1 morcov

200 g carne tocată mixtă

2 linguri de ulei

150 g smântână

1 ou

Piper

70 g cașcaval ras

 

Pregătești așa:

1.Cureți guliile de coajă și dai deoparte frunzele. Apoi fierbi guliile în apă cu sare circa 15 minute. Decojești roșiile și le golești de miez, pe care îl tai cuburi.

2. Cureți prazul și îl tai cubulețe. Apoi îl speli. Razi morcovii. Călești carnea în ulei încins. Adaugi prazul și morcovul și mai prăjești 2-3 minute. Apoi adaugi jumătate din cantitatea de cuburi de roșii și gulie, amesteci și pui deoparte.

3. Bați smântâna cu oul, sare și piper. Înglobezi jumătate din cantitatea de cașcaval. Guliile golite le așezi într-o formă unsă. În compoziția de carne înglobezi 1/3 din compoziția de cașcaval. Cu acest amestec umpli guliile.

4. Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Restul de smântână, cuburi de roșii și gulii îl repartizezi de jur împrejurul guliilor și deasupra presari restul de cașcaval ras. Coci guliile la cuptor timp de 20 de minute.

5. La final, ornezi guliile cu frunze de gulie și le servești cu garnitură de orez.

 

My title page contents