Batoane de lămâie sănătoase, cu făină de migdale și de cocos. Fără gluten, fără lapte și paleo

Batoane de lămâie sănătoase, cu migdale și fistic. Fără gluten, fără lapte și paleo

Batoane de lămâie sănătoase, cu făină de migdale și de cocos. Crusta este făcută cu un amestec de făină de migdale și făină de nucă de cocos, iar umplutura de lămâie ușoară este făcută cu doar 4 ingrediente simple: suc proaspăt de lămâie, miere, ouă și făină de nucă de cocos. Sunt minunate pentru petreceri sau întâlnirile cu prietenii!

 

Aceste batoane de lămâie sănătoase sunt făcute cu ingrediente simple. Sunt îndulcite în mod natural atât cu miere, cât și cu zahăr de nucă de cocos, însă poți folosi ce îndulcitor preferi.

 

Batoane de lămâie sănătoase, cu făină de migdale și de cocos

Timp de pregătire: 15 minute

Timp de coacere: 25 de minute

Timpul total: 40 de minute

 

Ai nevoie pentru crustă:

1/4 cană ulei de nucă de cocos topit și răcit

¼ ceașca de zahăr de cocos (sau 2-3 linguri de miere sau sirop de arțar)

1 ou, la temperatura camerei

¼ de linguriță de extract de migdale

1 cană de făină de migdale fină, din cea ambalată

3 linguri de făină de cocos

1/4 linguriță de sare

Ai nevoie pentru umplutură de:

Coaja de la 1 lămâie

½ ceașcă suc de lămâie proaspăt stors (de la aproximativ 2-4 lămâi)

½ ceașcă de miere

4 ouă mari

1 gălbenuș de ou

1 lingură de făină de cocos, cernută (sau făină de tapioca sau făină Arorut – fără gluten)

Ai nevoie pentru decor de:

Zahăr pudră (cernut)

Coajă de lămâie

Pregătești așa:

Preîncălzești cuptorul la 180 de grade C. Tapetezi o tavă de 8 x 8 inch cu hârtie de copt. Atenție: să nu folosești o tavă de sticlă, deoarece poate cauza arderea părții inferioare a crustei.

Mai întâi prepari crusta: Într-un castron mediu, adaugi ulei de nucă de cocos, zahăr de nucă de cocos, extract de ouă și migdale. Amesteci până se înmoaie ingredientele și obții o pastă fină. Adaugi făină de migdale, făină de nucă de cocos și sare. Amesteci din nou până se formează un aluat. Pui aluatul uniform în tava pregătită, apăsându-l cu mâinile. Coci aluatul timp de 10 minute, apoi îl scoți din cuptor și-l lași să se răcească timp de două minute.

În timp ce crusta se coace, pregătești umplutura: Într-un castron mediu, amesteci împreună coaja de lămâie cu sucul de lămâie, mierea, ouăle, gălbenușul de ou și făina de nucă de cocos. Torni amestecul peste crusta caldă. Coci timp de 18-25 de minute sau până când este făcută. Când e gata, răcești prăjitura complet pe un suport de sârmă, apoi o pui la răcit timp de cel puțin 4 ore în frigider, pentru a se întări batoanele. După acest timp, înainte de servire, folosești un cuțit ascuțit pentru a tăia 12 batoane.

Pentru decor: Presari batoanele de lămâie cu zahăr pudră și puțină coajă rasă de lămâie, înainte de servire.

 

 

My title page contents