Tort de nuci cu portocale și cremă de mascarpone

Te pregătești pentru petrecere? Ce zici de un tort de nuci cu portocale? Portocalele sunt o sursă sănătoasă de fibre, vitamina C, tiamină, folat și antioxidanți, dar și de minerale. Au mai multe beneficii pentru sănătate. Portocalele sunt formate, în principal, din carbohidrați și apă. Sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, care pot sprijini sănătatea digestivă. 

Tort de nuci cu portocale

Porții: 16 felii

Preparare: 45 minute

Coacere: 40 minute

Răcire: 3 ore

Ai nevoie pentru blat:

100 g nuci tocate

200 g unt

200 g miere

4 ouă

250 g făină

2 lingurițe de praf de copt

25 g cacao

Ai nevoie pentru cremă și ornat:

3 portocale

10 foi de gelatină

125 g unt

150 g zahăr

2 ouă

3 gălbenușuri

500 g mascarpone

2 linguri lichior de portocale

75 g nuci măcinate

Pregătești blatul așa:

1. Prăjești nucile tocate într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Încingi cuptorul la 180 grade Celsius. Bați untul cu mierea și înglobezi pe rând ouăle, apoi adaugi făina amestecată separat cu praf de copt și cacao. Așezi aluatul într-o formă de tort unsă (cu diametrul de 26 cm) și coci timp de 40 de minute. Lași apoi blatul să se răcească.

2. Speli portocalele cu apă fierbinte. De la una razi coaja, iar de la celelalte tai coaja în fâșii. Storci toate portocalele. Înmoi gelatina în apă rece.

3. Tai untul în cuburi și îl bați în bain-marie timp de 10 minute, împreună cu 250 ml suc de portocale, ouăle, gălbenușurile și zahărul. Dizolvi înăuntru gelatina. Strecori crema și o bați pe baie de apă cu gheață. Înglobezi mascarponele, coajă de portocală și lichiorul.

4. Tai blatul pe 2 niveluri și așezi pe blatul de jos jumătate din cantitatea de cremă. Așezi deasupra al doilea blat și restul de cremă. Presari coajă de portocală și dai tortul la frigider 3 ore. Decorezi tortul cu nuci. Este delicios!

My title page contents