Ce ingrediente să ai în bucătărie în perioada sărbătorilor de iarnă. 5 sfaturi de la nutriționist

Ce ingrediente să ai în bucătărie în perioada vacanței de iarnă. 5 sfaturi de la nutriționist.

Ce ingrediente să ai în bucătărie? Fenicul, dovlecei, clementine, ananas și papaya. Acestea sunt câteva dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din bucătăriile noastre în aceste zile.

Iată câteva sfaturi pentru a preveni balonarea și indigestia și ce ingrediente să ai în bucătărie:

1. Ananas și papaya pentru digestie

Cu siguranță acestea nu sunt fructe dintre cele mai comune, dar proprietățile lor pot fi cu adevărat prețioase, dacă am exagerat la masă în aceste zile și ne confruntăm cu o anumită dificultate în digerarea alimentelor grele. Nutriționiștii ne spun că ananasul și papaya sunt ambele bogate în bromelină, o substanță capabilă să favorizeze digestia. Dar atenție, spre deosebire de ceea ce cred mulți, ananasul nu te va ajuta să arzi grăsimile ingerate, ci te va ajuta pur și simplu să digeri un prânz sau o cină foarte bogate.

2. Ceai de fenicul contra balonării

Feniculul reduce crampele intestinale, previne fermentarea alimentelor, limitând, astfel, formarea gazelor. Ceaiul de fenicul stimulează digestia și tranzitul, fiind recomandat în colici însoțite de flatulență. Așadar, un ceai de fenicul între mese ajută împotriva balonării.

3. Dovlecei, salată verde și roșii

Trebuie să acordăm prioritate legumelor: dovleceii, roșiile, salata sunt ingrediente foarte bune pentru sănătate, dar fără a exagera. Le poți consuma alături de cereale, precum paste sau orez (acesta e de preferat), în cantități mici (aproximativ 60 de grame), cu carne albă sau pește. Atenție însă: nu toate legumele au același efect, în cazul în care te confrunți cu probleme digestive sau balonare. În astfel de cazuri, nutriționiștii ne sfătuiesc să evităm legume precum: broccoli, vinetele, varza și cartofii.

4. Kiwi, mandarine și apă

În materie de fructe, în perioada sărbătorilor de iarnă, când se consumă mâncăruri grele, nutriționiștii recomandă pentru consum mandarine și kiwi. Ambele sunt perfecte pentru a fi consumate în aceste zile chiar și ca gustare sau pentru micul dejun. Mandarinele, bogate în apă, vitamine și fibre, favorizează și digestia, în timp ce cei care suferă de constipație vor găsi un bun aliat în kiwi. Conform nutriționiștilor, cei cu acest tip de tulburare ar trebui să mănânce două kiwi pe stomacul gol în fiecare dimineață și să bea cel puțin 200 ml de apă călduță.

5. Evită leguminoasele, dulciurile și alcoolul

După ce am văzut ce nu ar trebui să lipsească niciodată din bucătăriile noastre, este la fel de important să evităm anumite alimente care ne-ar putea provoca balonare și dificultăți digestive. În plus față de legumele menționate deja, nu exagera cu fructele uscate, și limitează consumul de alcool. De asemenea, acordă o atenție deosebită tuturor dulciurilor tipice din perioada sărbătorilor. Nu exagera cu cantitățile

Sfat! În plus, este recomandat să mănânci încet și să bei multă apă, de preferat cu un conținut scăzut de minerale. Redu cantitatea de sare din preparate și, pentru a evita acea senzație de greutate, dar și pentru a preveni problemele digestive, încearcă să nu adormi cu stomacul plin.

 

My title page contents