Manichiura ta de vara – 5 tipsuri de la specialisti

Unghiile tale au nevoie de o atentie speciala pe timpul verii – soarele, apa de mare sau de piscina iti pot distruge manichiura cat ai zice ”concediu”. Lacramioara Enache (nail artist Melkior) iti spune ce sa faci si de ce sa te feresti!

1. Daca mergi la piscina sau la mare, ia in trusa ta cosmetica un dizolvant si dischete. In piscina exista cloramina, care indeparteaza stratul de oja de pe unghie, asa ca este foarte posibil ca dupa o baie, manichiura ta executata cu mare grija sa fie complet distrusa.
2. In loc de un top coat obisnuit, vara trebuie sa folosesti unul special, cu protectie UV, pentru a evita ingalbenirea lacului de unghii. Top coat-ul de vara are o culoare aparte, ce bate spre mov.

Manichiura french nu este o idee stralucita in concediu – de la cremele cu protectie solara si apa de mare si din piscine, dunga alba nu are o durata de viata prea lunga, devenind rapid galbuie.

3. Evita sa iti tai cuticulele – daca nu esti foarte priceputa, zona de la baza unghiei se poate inflama sau chiar poate sangera, ceea ce predispune la infectii, in special daca mergi la piscina. Te poti trezi cu un panaritium de toata frumusetea…
4. Daca ai deja probleme cu micoze, este de evitat mersul la piscina, care le agraveaza. In cazul in care totusi vrei sa intri in apa, este obligatoriu sa folosesti ulerior unguentul si solutiile speciale antimicotice.
5. Foloseste culori aprinse – roz tare, portocaliu, galben solar, verde fistic – care pun in evidenta foarte bine bronzul. De evitat sunt nuantele pale si culorile foarte inchise.

 

foto Shutterstock.com

 

My title page contents