PÂINE CU CARTOFI. GUSTUL COPILĂRIEI

Pâine cu cartofi. Gustul copilăriei – Sărbătorile sunt și despre gust. Despre acel gust al copilăriei, despre natural, tradițional, simplu și frumos. O pâine cu cartofi îți va aminti de gustul copilăriei. Vei simți aroma, vei auzi sunetul cojii crocante și, mai ales, te vei bucura de minunatul gust al acestei pâini.

Pâine cu cartofi. Gustul copilăriei

Ai nevoie pentru pâine cu cartofi de:

1 kg făină bună

400 g cartofi

50 g drojdie

3 lingurițe de zahăr

2 lingurițe de sare

1/2 l apă caldă

Pâine cu cartofi. Gustul copilăriei. Pregătești așa:

Speli și pui cartofii la fiert în coajă. Când sunt fierți, îi dai deoparte să se răcorească și îi cureți înainte de a se răci complet. Îi pasezi, apoi îi pui calzi peste făina cernută într-un lighean de bucătărie. Adaugi drojdia înmuiată în puțină apă călduță, sarea, zahărul și apa caldă. Amesteci și frămânți bine. Când aluatul e bine omogenizat, presari făină, acoperi cu un șervet și lași să crească într-un loc călduț și ferit de curent. După ce a crescut suficient, scoți aluatul pe masa presărată cu făină, îl împarți în bucăți, din care formezi pâini rotunde sau alungite, după dorință. Le mai lași să crească puțin, le pui în tava presărată cu făină și le coci la foc potrivit, circa o oră. Vei obține o pâine cu cartofi crocantă, sățioasă, dar mai ales gustoasă.

My title page contents