Bărcuțe de cartofi. O rețetă de cartofi umpluți cu brânză și legume

BĂRCUȚE DE CARTOFI. O REȚETĂ DE CARTOFI UMPLUȚI CU BRÂNZĂ ȘI LEGUME

Cartofii sunt la îndemâna oricui și se pot prepara în fel și chip. Aproape că nu e om să nu iubească această legumă și să nu o prepare în diferite feluri. Nici nu e greu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și puțină imaginație. Pentru început, poți încerca aceste bărcuțe de cartofi, foarte gustoase. Dacă nu vrei să cureți coaja cartofilor, încearcă să-i pregătești în coajă, direct la cuptor.

 

Pregătire: 50 minute

Porții: 4

 

Ai nevoie pentru bărcuțe de cartofi de:

50 g cașcaval de oi

50 g pesmet

4 cartofi mari

1 ceapă

2 dovlecei tineri

25 g unt

Puțin șofran

Ulei

Pătrunjel verde

Cimbru

Sare

Piper

 

Pregătești așa:

  1. Cureți cartofii de coajă, îi speli, apoi îi tai în două pe lungime și îi scobești pentru a fi umpluți. Păstrezi pulpa de cartofi.
  2. Pui cartofii (inclusiv partea scobită) să se opărească timp de 5 minute în apă sărată, apoi îi scoți și îi pui să se scurgă.
  3. Dizolvi puțin șofran în puțină apă caldă și ungi bucățelele de cartofi, iar restul de șofran îl păstrezi.
  4. Ungi cu unt un vas termorezistent, pui cartofii scobiți și în fiecare pui câte un cubuleț mic de unt. Introduci vasul în cuptorul încins pentru 20 de minute.
  5. Între timp, tai dovleceii rondele și îi pui într-un vas, împreună cu cartofii rămași de la scobit, ceapa tăiată, pătrunjel verde, cimbru, ulei, restul de șofran, 25 g cașcaval de oi ras, sare și piper. Amesteci totul lejer.
  6. Scoți bărcuțele de cartofi și le umpli cu amestecul de sus, apoi le introduci la cuptor pentru încă 10 minute.
  7. Le scoți din nou, presari pesmetul și restul de cașcaval și mai lași la cuptor aproximativ 15 minute.

Sfat!

Pentru cele 4 porții de mâncare, ai nevoie de 0, 30 g șofran. Nu pune mai mult, pentru că vei da preparatului un gust de medicament.

My title page contents