Îți spunem adevărul: să te aștepți la schimbări ale corpului după naștere. Nu foarte mari și nici foarte grave, însă cât se poate de reale.

Îți spunem adevărul: să te aștepți la schimbări ale corpului după naștere. Nu foarte mari și nici foarte grave, însă cât se poate de reale.

 

Între aceste schimbări ale corpului după naștere se regăsesc și căderea parului, și constipația, posibil și apariția hemoroizilor sau varicelor. Nu te speria, nu înseamnă că le vei experimenta pe toate de pe listă! Noi doar îți spunem cam la ce să te aștepți.

Căderea părului

Aproximativ 100 de fire îi cad zilnic oricărei persoane, fără să fie ceva anormal. În perioada de sarcină hormonii au avut grijă să nu le pierzi nici măcar pe astea 100. Însă după naștere… firele pe care le aveai ”pe plus”, se duc. Fii fără teamă, părul va reveni în curând la ciclul lui normal de creștere.

Modificări la nivelul pielii

Dacă ai purtat renumita ”mască de sarcină”, după naștere tenul tău începe să se ”lumineze”. La fel și dacă ai suferit de acnee. Cu toate astea, există și femei care, imediat după naștere, se confruntă cu apariția unei erupții cutanate în jurul gurii și în zona bărbiei. Ori să-și simtă tenul foarte uscat. Din fericire, totul e trecător și în acest caz.
Bucură-te, linea nigra (acea linie maro apărută în timpul sarcinii pe abdomen) dispare! Însă vergeturile nu vor dispărea de la sine. Ocupă-te de ele cât încă sunt ”proaspete”, de culoare roz, pentru că dacă lași mult timp să treacă și ele devin argintii, va fi cam imposibil să mai scapi de ele.

Tranzit intestinal lent

În sarcină ai avut de luptat cu constipația? Atunci să știi că nu te va părăsi chiar imediat după naștere. Iar dacă ai o epiziotomie sau hemoroizi, acest aspect devine și mai dificil. Reglează tranzitul intestinal introducând în dietă multe alimente care conțin fibre. Și bea cât mai multă apă.

Picioare umflate și varice

Picioare umflate ai avut și în timpul sarcinii, vei mai avea o vreme și după naștere. Încet-încet își vor reveni la normal, dar dacă ți-au apărut varice, acestea să știi că sunt ireversibile.

Transpirație excesivă

Da, indiferent de anotimp și mai ales noaptea, vei transpira mai mult decât de obicei. Și asta pentru că organismul tău începe să elimine lichidele pe care le-a reținut suplimentar în timpul sarcinii.

Schimbări ale corpului după naștere

Aceste două schimbări le-am lăsat la urmă pentru că sunt cele mai neplăcute: lăsarea sânilor și kilogramele în plus. Vestea buna, încurajatoare, este că ambele probleme le poți rezolva în timp cu dietă și sport. Nu te grăbi! Acum mai important este să îți hrănești bebelușul, iar laptele să fie de calitate.

My title page contents