Dovlecei umpluți. Rețeta clasică: simplu și rapid

Dovlecei umpluți. Rețeta clasică: simplu și rapid

Nu e vară fără dovlecei umpluți. Cum să faci dovlecei umpluți, simplu și rapid: iată o rețetă clasică, cu cimbru și usturoi!

 

Dovlecei umpluți

Pregătire: 50 minute

Porții: 4 persoane

 

Ai nevoie pentru dovlecei umpluți de:

250 g de carne de vită

4 dovlecei sau zucchini de 180-200 g fiecare

1 ou

3 linguri de parmezan ras

Pesmet

Cimbru

1 lingură de pătrunjel verde tocat

Usturoi

Ulei de măsline extra virgin

Sare

Piper

Pregătești dovlecei umpluți așa:

  1. Verifici mai întâi dovleceii: le tai capetele și îi speli. Apoi îi tai în jumătate, pe lungime.
  2. Cu o lingură, scoți semințele și formezi o scobitură perfectă, care va permite umpluturii să rămână fixată.
  3. Toci carnea de vită și o rumenești cu 2 linguri de ulei de măsline extra virgin și un cățel de usturoi cu coajă, zdrobit, timp de 3 minute. Scoți apoi usturoiul și lași umplutura să se răcească.
  4. Condimentezi umplutura cu câteva frunze de cimbru. Aroma acestei plante este foarte intensă și penetrantă: o crenguță va fi mai mult decât suficientă.
  5. Adaugi un ou întreg, sare, 3 linguri de parmezan ras și 250 g de carne tocată de vită.
  6. Completezi cu o lingură de pătrunjel verde tocat și amesteci totul bine. Condimentezi umplutura cu sare și piper, după gust.
  7. Transferi umplutura într-un poș (sau o distribui pur și simplu cu lingura) și o distribui în cantități egale în scobitura dovleceilor.
  8. Umezești un vas de coacere cu un polonic de apă, adaugi o lingură de ulei și aranjezi dovleceii. Presari puțin pesmet, parmezanul ras, asezonezi cu puțin ulei și dai la cuptor la 180 ° C, timp de 30 de minute.
  9. Servești dovleceii umpluți calzi, dar sunt buni chiar și reci. Poți presăra suplimentar, pătrunjel verde.

Sugestie: Suplimentar, poți adăuga câteva rondele de măsline sau poți umple câțiva dovlecei cu brânză.

My title page contents