Protejarea pielii de insecte este necesară pentru a evita mici sau mari neplăceri.

Vara, lupta cu insectele este inegală. Tu ești una, ele sunt o mulțime. Și pe deasupra înfometate. Indiferent că este vorba de țânțari, căpușe sau viespi, protejarea pielii de insecte este necesară pentru a evita mici sau mari neplăceri.

 

Într-o țară civilizată, cu servicii publice de combatere a dăunătorilor, problema aceasta nici nu ar trebui să existe. Din păcate suntem prea departe de astfel de moduri de a acționa, așa că protejarea pielii de insecte rămâne un război personal, al fiecăruia dintre noi.

Protejarea pielii de insecte

Ești pregătit/ă să afli ce soluții îți oferim pentru a te ajuta să te aperi eficient de micii dar periculoșii… vampiri? Reține-le, folosește-le și bucură-te de anotimpul călduros la adăpost de mușcături și înțepături.

Poartă haine deschise la culoare

Insectele, în general, sunt mai atrase de culorile închise decât de cele deschise. Una dintre cele mai ușoare căi de a reduce numărul de mușcături și înțepături este să schimbi hainele de culoare închisă cu cele de culoare deschisă.

Acoperă-ți pielea

Da, e drept că e cald și că îți vine să arunci hainele de pe tine. Dar când mergi în locuri cu vegetație – mai ales! – sau în preajma lacurilor, alege pantaloni sau fuste lungi, subțiri, în locul pantalonilor scurți care lasă pielea expusă atacurilor. Iar decât un maieu, o bluză subțire cu mânecă lungă este o alegere cu mult mai înțeleaptă.

Evită produsele parfumate

Îți plac parfumurile? Ei bine, și insectelor le plac. Atât de mult le plac încât sunt irezistibil atrase de ele. Ca de niște magneți! Să ai în vedere că nu e vorba doar despre deodorante sau parfumuri ci și despre creme de față sau creme de protecție solară parfumate.

Scapă de apă!

Ai prin grădină recipiente în care aduni apă de ploaie pentru udarea plantelor sau o piscină gonflabilă? Nu le lăsa cu apă în ele. Pentru țânțari, apa stătută este mediul ideal de înmulțire. În cazul în care ai piscină, clorinarea apei te va păzi de insecte, care nu sunt deloc prietene cu această substanță.

Alungă insectele cu ajutorul plantelor

Crezi sau nu, anumite plante resping efectiv insectele. În special țânțarii. Ia în considerare plantarea în grădină a cimbrului, busuiocului sau gălbenelelor. Vei observa că populația de… zburătoare îți va ocoli casa.

Aplică substanțe repelente

Practica a dovedit că multe dintre produsele repelente care se găsesc în comerț, sunt eficiente. Important este să citești cu atenție instrucțiunile de utilizare și să le aplici întocmai. Unele au ceva mai multe restricții și este important să le cunoști. Cel puțin în privința protecției împotriva țânțarilor, am văzut că se găsesc niște brățări speciale, care au o capsulă ce emană un miros care îi ține la distanță.

Lăcuiește lemnul

O casă rustică de vacanță, din lemn? Păianjenii adoră lemnul, nu știai? Lăcuiește-l și ai mari șanse să nu te mai întâlnești cu creaturile.

Verifică integritatea plaselor

Ai montat în urmă cu un an sau mai mult plase contra țânțarilor și ai crezut că vei fi mereu în siguranță. Verifică etanșeitatea ramei. S-ar putea să se fi creat rosturi prin care insectele pot acum pătrunde. Sau poate chiar plasa s-a deteriorat pe alocuri. Insectele sunt chiar abile când e vorba să găsească loc spre… pielea ta.

Solicită un serviciu specializat

Daca ai descoperit că în iarba din grădină există căpușe, este de preferat să chemi o firmă specializată în dezinsecție. Produsele pe care le găsești în comerț nu sunt întotdeauna eficiente din simplul motiv că nu sunt profesionale.

My title page contents