protecția solară la copii

Protecția solară la copii, ca și în cazul adulților, este extrem de importantă! Razele soarelui pot cauza arsuri la nivelul pielii sau alte efecte neplăcute.

 

Pielea copiilor este mai sensibilă așa că ei vor avea mai multe șanse să se aleagă cu arsuri solare după un concediu petrecut la mare. Mai mult decât atât, cei mici petrec și foarte mult timp în apă, unde loțiunile se pot șterge iar efectul lor se diminuează. Deci cum este cel mai bine să alegi protecția solară la copii?

Potrivit experților de la Kidshealth.com, iată ce ar fi bine să știi despre protecția solară la copii, cum o alegi și ce ingrediente să conțină sau nu loțiunea pentru cei mici:

Protecția solară la copii: cum alegi loțiunea?

Pentru început, loțiunea de protecție pentru cei mici ar trebui să aibă un factor SPF 30 sau chiar mai mare. Pe piața din România există loțiuni pentru copii cu factor de protecție solară 50.

Apoi, produsul pe care îl alegi trebuie să protejeze atât împotriva razelor UVA cât și UVB.

Rezistența? Cel mai indicat este să optezi pentru un produs rezistent la apă, care să îi protejeze pe copii timp de 30 – 40 de minute de la intrarea în apă.

Pentru a nu te confrunta cu reacții adverse sau neplăcute, mai bine citești eticheta produsului înainte să îl cumperi. Unele ingrediente pot cauza alergii. Evită produsele care au în componență PABA, ingredient care poate cauza reactii epidermice în rândul celor mici.

Dacă ai tai copii sunt deja adolescenți și vor să folosească produse ce accentuează bronzul, acestea ar trebui să aibă și factor de protecție.

Când să aplici protecția solară la copii?

Este indicat să aplici loțiunea de protecție solară ori de câte ori cei mici intră în contact cu soarele. Dacă îți dorești ca loțiunea cu SPF să acționeze în profunzime, atunci cel mai bine ar fi să o aplici cu 15 sau 30 de minute înainte ca cel mic să iasă afară. Mai mult decât atât, aplică produsul pe toate zonele expuse la soare: urechi, față, gât și restul corpului.

Cel mai bine este să reaplici loțiunea de protecție după două ore sau poate chiar mai repede dacă copiii au intrat în apă.

 

 

 

 

 

My title page contents