Plaje pentru copii pe litoralul românesc. Care este plaja voastră preferată?

Vacanța e în toi, iar părinții vor să petreacă câteva zile împreună cu copiii lor departe de oraș, de zgomot. Și de cele mai multe ori ajung la mare, deoarece copiilor le place foarte mult să se bălăcească în apă, să se joace în nisip, să se arunce în valuri. Și pentru că nu toată lumea are un loc favorit, pentru cei ce încă nu v-ați decis, iată câteva sugestii pentru a alege unde să vă petreceți vacanța.

 

 

Corbu este una dintre plajele mai puțin populate, dar an de an este descoperită de tot mai mulți turiști. Veți descoperi un nisip foarte fin, amestecat cu scoici. De reținut este faptul că aveți nevoie de mașină, căci distanța este foarte mare din sat până la plajă. Totuși, nici cu mașina nu e simplu, deoarece accesul este dificil. Turiștii au la dispoziție un restaurant pe plajă. Deci, frumos și sălbatic, dar fără prea multe facilități.

Sfântul Gheorghe, Gura Portiței și Sulina sunt zone deosebite, dar unde se ajunge destul de greu. Sunt preferate mai mult de către cei care iubesc Delta. De reținut, că sunt cele mai curate plaje ale litoralului.

Năvodari– cu apa lină și plaja largă, un loc numai bun pentru vacanțele cu copii. Nu degeaba aici se organizau celebrele tabere.

Mamaia, regina litoralului românesc, a fost mereu preferata turiștilor. Astăzi însă, este prea aglomerată , iar familiile cu copii au găsit partea de nord mai potrivită. Cândva acolo era o zonă sălbatică, neamenajată. Există hoteluri care oferă turiștilor servicii all inclusive.

O stațiune mică, dar apreciată

Părinții care au petrecut o vacanță cu copiii lor în acest loc și-au exprimat părerile pe forumurile de profil, situând staţiunea Cap Aurora printre locurile potrivite ca destinaţie pentru familiile cu copii. Situată între Jupiter şi Venus, plaja Cap Aurora este aşezată între pădurea Comorova şi mare, pe o întindere netedă. Se  spune că stațiunea Cap Aurora este cea mai liniştită plajă de pe litoralul românesc. Cap Aurora beneficiază de locuri special amenajate pentru copii, „Baby Land Delta” punând la dispoziţia celor mici tobogane, diverse jucării, programe și cursuri pentru copii. Pe plajă, veți găsi, de asemenea, două piscine pentru cei mici. Apa are un nivel scăzut pe o distanță destul de mare în larg, fapt care face ca acest loc să fie sigur pentru copii.

Eforie Nord este o stațiune preferată de familii. Plaja mare, curată, locuri prietenoase cu copiii, multe posibilități de a lua masa, toate acestea o fac o stațiune preferată de familii.

Tuzla– mai puțin cunoscută, pentru că este mai ferită, dar totodată și mai curată. Aici veți găsi liniștea de care aveți nevoie. În locurile în care nu sunt terase pe plajă, cum este și acest loc, se păstrează mai mult din frumusețea naturii.

Plaje îndrăgite

Plaja din 23 August– o plajă fină, curată.

Olimp și Neptun rămân în continuare două stațiuni foarte vizitate, deși într-o perioadă au fost date la o parte. Acum sunt din nou în preferințele familiilor cu copii.

Venus, un loc asemănător stațiunii Mamaia, din punct de vedere al intrării în apă. Plaja curată, nisipul cel mai fin și apa cea mai curată de pe litoralul românesc (lipsa algelor) o pun pe lista favoritelor. Și încă un punct forte: în Venus s-au construit multe hoteluri noi, care funcționează în sistem all inclusive.

Am lăsat spre final orașul-stațiune preferat: Mangalia. Cu posibilități nenumărate de cazare, atât pe malul mării, cât și la localnici, cu cea mai frumoasă faleză, cu locuri de vizitat, dar mai ales pentru priveliștea încântătoare oferită de lebedele de pe mare, toate acestea te fac s-o iubești.

2 Mai – un loc preferat de multe familii, mai ales pentru liniște și costurile mai reduse.

My title page contents