Jocuri de vară pentru copii. Cum să se distreze copiii

Jocuri de vară pentru copii

Vara este perioada din an în care copiii se joacă cel mai mult în aer liber. Și bine fac! Prin joacă ei cresc și învață foarte multe lucruri, dar, totodată, își fac mulți prieteni. Fiecare vine cu ideile lui și puse laolaltă dau startul celei mai frumoase vacanțe. Iar dacă vacanța este într-un loc cu aer curat, la munte sau la mare, atunci e și mai bine. O putem numi vacanța perfectă, despre care copiii vor avea de povestit foarte mult la toamnă.

 

1. Jocul cu bombe de apă

Un joc foarte potrivit pentru vară este cel al bombelor cu apă, pentru că va permite copiilor să se stropească și să se răcorească. Mai întâi, umpleți cu apă multe baloane colorate și plasați-le într-un recipient. Împărțiți copiii în două echipe și dați fiecăruia un balon. Începeți jocul: copiii vor fi liberi să arunce bombe de apă, urmărindu-se unul pe altul într-un spațiu liber (piscină, curte, grădină). Echipa care va lovi cei mai mulți adversari va câștiga.

2. Jocul bureților

Copiii sunt împărțiți în două echipe și apoi fiecare echipă trebuie să formeze un șir indian. În fața lor va fi un vas cu apă și în spatele lor, unul gol. Primul copil din fiecare rând va primi un burete. Când primesc bureții, copiii trebuie să alerge, pe rând, și să scufunde buretele în apă, apoi să meargă rapid la vasul gol și să stoarcă buretele. Urmează al doilea copil din fiecare echipă și tot așa până ajunge fiecare copil să parcurgă traseul. Echipa care, la sfârșitul timpului, va fi adus mai multă apă dintr-un vas în altul, va câștiga.

3.  Călătorie cu sacii

Un joc vechi, dar întotdeauna la modă este cursa cu sacii de pânză. Jocul potrivit, dacă nu doriți ca cei mici să intre în contact cu apa. Este un joc ștafetă: împărțiți copiii în două echipe și așezați-i în șir indian. Dați liderilor doi saci de pânză: vor trebui să-și introducă picioarele și să-și țină sacii cu mâinile. După start, copiii trebuie să sară până la obiectivul stabilit și apoi să se întoarcă, să dea sacul coechipierului lor, care va trebui să repete cursa. Cea mai rapidă echipă va câștiga.

4. Bowling în curte

Un joc distractiv, la care pot participa de la 2 copii în sus. Copiii au nevoie de o minge și popice din plastic sau cutii goale de la băuturi. Se mai pot folosi și anumite jucării de plastic sau din pluș.

  1. Căutați articole de uz casnic care se pot răsturna ușor (cutii goale de carton, de băuturi, jucării, etc.), și aliniați-le într-un rând, precum popicele.
  2. Apoi, folosind o minge mai mică pentru copiii mai mari și o minge mai mare pentru cei mici, arătați-le cum trebuie lovite „popicele”. Urmează să se descurce singuri.
  3. Fiecare obiect doborât aduce câte un punct jucătorului.
  4. Jucătorul care dărâmă numărul maxim de obiecte devine câștigător.

Acestor jocuri mai puteți adăuga și voi altele. Inventați-le!

My title page contents