Caise pentru bebeluși. De ce să introduci caisele în meniul copiilor mici?

Caise pentru bebeluși. De ce să introduci caisele în meniul copiilor mici?

De ce să alegi caise pentru bebeluși? Caisele pot fi o mâncare excelentă de mâncat cu mânuța sau pot fi administrate sub formă de piure pentru un copil mai mare de 6 luni. În unele cazuri, caisele pot fi introduse în alimentație și de la 4 luni, dar înainte de a face acest lucru, consultă neapărat medicul pediatru al bebelușului tău.

Caisele sunt fructe parfumate, suculente când sunt coapte și bogate în substanțe nutritive, minerale și vitamine.

Caise pentru bebeluși. Beneficiile caiselor pentru bebeluși

Iată câteva beneficii uimitoare pentru sănătate ale acestui fruct minunat:

1. Ajută la creșterea imunității

Caisele sunt bogate în vitamina A, deci ajută la îmbunătățirea vederii copilului. Oferirea de caise bebelușului tău îi va spori, de asemenea, imunitatea și îl va proteja de răceli, tuse și alte boli.

2. Ajută digestia

Oferirea de caise unui copil poate preveni constipația. Fibrele alimentare prezente în acest fruct ajută tranzitul intestinal. Dacă îi oferi șase până la opt porții pe săptămână din acest fruct unui copil, îl ferești de constipație.

3. Promovează sănătatea inimii

Caisele ajută la reducerea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun, făcând inima copilului sănătoasă. În plus, conținutul de potasiu din caise ajută la echilibrarea nivelului de electroliți din corp, menținând astfel mușchii inimii într-o stare bună.

4. Tratează infecțiile

Caisele sunt o sursă bogată de vitamina A, care ajută la distrugerea ouălor de viermi intestinali. Vitamina C prezentă în acest fruct face corpul imun și oferă rezistență la combaterea tuturor tipurilor de infecții parazitare. În plus, fibra prezentă în fruct ajută la eliminarea viermilor, împreună cu deșeurile, printr-un tranzit intestinal bun.

5. Ajutor în dezvoltarea creierului

Caisele conțin o cantitate bună de magneziu și potasiu; aceste minerale ajută la dezvoltarea generală a creierului copiilor.

6. Tratează febra și vindecă erupțiile cutanate

Caisele au proprietăți antiinflamatorii care ajută la tratarea febrei și a problemelor pielii la copii. Se amestecă sucul de caise cu apă și se adaugă o linguriță de miere peste el, se amestecă bine și se dă bebelușului pentru a trata febra, răceala, tusea și erupțiile cutanate.

7. Tratează afecțiunile respiratorii

Deoarece uleiul de caise este antiinflamator și are calități expectorante, poate preveni și chiar vindeca afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul bronșic la copii. Tot ce trebuie să faci este să masezi bebelușul cu ulei.

Caise pentru bebeluși. Cum să le alegi?

Ține cont de aceste sfaturi înainte de a cumpăra caise pentru bebelușul tău:

Caise uscate

Cumpără caise uscate organice. Dacă nu cumperi caise organice, asigură-te că nu există dioxid de sulf utilizat pentru a păstra culoarea portocalie la caisele neorganice. Dioxidul de sulf poate provoca alergii și probleme de respirație la copii. Caisele organice sunt mai închise la culoare decât cele neorganice. Deci cu cât sunt mai închise, cu atât sunt mai bune.

Conserve de caise

Alege conserve de caise care nu sunt scufundate în sirop, deoarece ar fi prea mult zahăr nedorit pentru bebelușul tău. Iar dacă cumperi suc de caise din comerț, alege-l pe cel care nu conține zahăr.

Caise proaspete

Alege-le pe cele care au o culoare aurie și sunt tari. Evită să cumperi caise de culoare galben pal sau galben verzui. Caisele care sunt foarte moi și/sau arată ofilite, nu trebuie cumpărate.

Cum să păstrezi caisele pentru hrana copiilor

Păstrează-le la frigider, pentru a evita coacerea excesivă a fructelor. În acest fel, le poți păstra proaspete timp de o săptămână. Piureul rămas pune-l la frigider în recipiente care nu sunt BPA, timp de 3-4 zile.

Trebuie să cureți caisele pentru a i le oferi bebelușului?

Nu este nevoie să îndepărtezi coaja caiselor înainte de a le oferi bebelușului. Coaja fructului are o consistență catifelată și absolut comestibilă. Cu toate acestea, dacă nu dorești ca bebelușul tău să mănânce fructele cu coajă, o poți îndepărta. Cea mai simplă modalitate este de a pune fructele în apă clocotită pentru o perioadă de timp și apoi să le înmoi în apă cu gheață. Această procedură va slăbi coaja și astfel o vei putea desprinde cu ușurință.

Cum să gătești caisele pentru hrana copiilor

Poți pregăti caise chiar și la cuptor. Trebuie să tai caisele în două părți, să le scoți sâmburii și să pui jumătățile de caise într-o tigaie umplută cu aproximativ 2-3 degete de apă. Coace caisele la o temperatură de 200° C, până când fructul devine moale.

Cealaltă modalitate de gătire a caiselor este la aburi sau prin punerea fructelor în apă clocotită timp de câteva minute. După ce scoți caisele din apă, trece-le sub apă rece și pielea fructelor se desprinde ușor. Poți să le tai pe lungime și să le dai bebelușului să le mănânce cu mâna sau să le zdrobești grosier și să-l hrănești cu o lingură.

Caise pentru bebeluși. Precauții de luat în timpul administrării de caise copiilor

Chiar dacă sunt fructe foarte valoroase din punct de vedere nutrițional și indicate bebelușilor, există câteva precauții de luat înainte de a introduce caisele în dieta bebelușului.

– Este obligatoriu să existe un interval de timp de aproximativ o săptămână sau două între introducerea unui nou aliment. În acest fel, vei știi dacă bebelușul tău este sau nu alergic la un anumit aliment. În caz de alergie la caise, copilul va prezenta semne precum umflarea feței, limbii, buzelor, gâtului și senzație de furnicături la nivelul gurii. În timp ce, în caz de intoleranță la caise, copilul poate suferi de diaree sau constipație, greață, dureri de stomac, umflături și disconfort.

– Dacă ai păstrat piure de caise sau piure de cartofi în congelator, așteaptă până se dezgheță și revine la temperatura camerei. Nu oferi copiilor ceva direct din congelator. Este mai bine să-i oferi bebelușului fructe proaspete, în loc să-i dai fructe alterate.

– În prezent, fiecare fruct pe care îl cumpărăm de pe piață este cultivat în principal cu ajutorul pesticidelor. Prin urmare, este imperativ nu numai să speli fructele în apă curentă, ci să păstrezi fructele scufundate în apă timp de jumătate de oră sau mai mult, înainte de a le da micuțului.

– Dă întotdeauna caise coapte copilului tău, deoarece cele necoapte eliberează toxine care-i pot provoca probleme de sănătate.

– Așa cum am menționat mai sus, pentru a-și menține culoarea portocalie, caisele uscate sunt tratate cu dioxid de sulf care poate fi toxic pentru bebeluș. De aceea, înainte de a-i da caise uscate bebelușului, înmoaie-le întotdeauna în apă timp de cel puțin o jumătate de oră.

 

My title page contents