Cum alegi hotelul când pleci cu copiii în străinătate în vacanță?

cum alegi hotelul când pleci cu copiii în străinătate

Tu știi cum alegi hotelul când pleci cu copiii în străinătate? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei o decizie bună pentru o vacanță lipsită de griji!

 

Vacanțele alături de cei mici sunt cele mai frumoase momente. Însă dacă apare oboseala, plictiseală și dacă copilul nu are ce să facă în concediu, atunci totul se poate transforma într-o experiență stresantă. După ce ți-am spus cum alegi hotelul când mergi cu copii în vacanță la mare, azi am vorbit cu Mădălina Isar, senior editor în turism, despre cum alegi hotelul când pleci cu copiii în străinătate și ce ar fi bine să știi despre drumul cu avionul și mai ales despre destinație.

Drumul cu avionul sau cu mașina?

Înainte să alegi hotelul, ar fi bine să te gândești la destinație și la tipul de vacanță pe care îl preferi. Dacă copiii sunt mici, atunci drumul până acolo ar putea fi obositor și stresant.

Tocmai de aceea, înainte să alegi hotelul și să te gândești la ce ar fi bine să aibă sau nu, cel mai indicat este te gândești dacă cel mic este pregătit să plece așa departe de casă. Să zboare cu avionul.

„Primele vacanțe în străinătate pot fi destul de obositoare, mai ales dacă cel mic nu este învățat să plece prea departe de casă. Totuși, dacă ne gândim la un sejur în afara României este bine să luăm în calcul distanța parcursă până la destinație. Alegem transport cu avion sau mergem cu mașina personală? Vrem un sejur la mare? La munte? O vacanță exotică sau un city break într-un oraș european? Abia apoi, ne gândim la hotel și îl alegem în funcție de ce vrem să fim aproape..” explică Mădălina.

Există câteva aspecte, pe care le-am mai aflat de la Mădălina Isar, senior editor în turism, dar pe care le voi aminti mai jos și la care ar fi bine să te uiți când alegi un hotel pentru familia ta:

Cum alegi hotelul când mergi cu copiii în străinătate sau oriunde:

  1. Curățenia și confortul din camere sunt foarte importante, așa că înainte să faci o rezervare ar fi bine să citești și părerile turiștilor care au mai fost cazați acolo.
  2. Camerele trebuie să fie mari, astfel încât să încapă un pat suplimentar sau un pătuț de bebeluș.
  3. Locația trebuie să se afle cât mai aproape de plajă dacă mergi la mare și de parcuri și centrul stațiunii când vorbim despre o vacanță la munte.
  4. Ar fi ideal ca hotelul să aibă grădini, terenuri de sport și,mai ales, locuri de joacă pentru copii.

La ce trebuie să te gândești înainte să pleci cu cel mic în străinătate?

Destinația pe care o alegi este și ea extrem de importantă. Mădălina Isar îmi spune că, „dacă optăm pentru un sejur la mare, o destinație foarte populară este Grecia cu prietenoasele insule Creta, Zakynthos sau Corfu. Aici, există resorturi de 4 și 5 stele, ce dispun de parcuri acvatice și de distracție, cluburi pentru copii cu animatori, spații unde pot fi luate cursuri private de limbi străine și zone dedicate bebelușilor. Aici, îi poți lăsa sub atenta supraveghere a babysitterilor.”

Însă, Grecia nu este singura destinație potrivită pentru cei mici.  „La fel de căutată de familii este și Turcia, cu încântătoarea Antalya supranumită ”capitala all inclusive”, unde găsești hoteluri moderne, exclusiviste cu toate facilitățile pentru copii și părinți. De exemplu, sunt resorturi care dispun chiar și de centre SPA pentru bebeluși.  Antalya este gazda a numeroase plaje cu nisip fin, premiate cu ”Blue Flag”, cu ape turcoaz, liniștite și calde.” explică senior editorul în turism Mădălina Isar.

 

Oferte pentru o vacanță în Grecia:

*Sejur Creta – tarife de la 529 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

*Sejur Corfu – tarife de la 465 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

*Sejur Zakynthos – tarife de la 384 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 4*, transport autocar, asistenta turistica. *Detalii pe www.besttourism.ro, telefon 0735.314.742.

Oferte pentru o vacanță în Turcia:

*Sejur Side – tarife de la 709 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 5*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica.

*Sejur Kemer – tarife de la 761 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive la hotel 5*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07.

 

 

 

My title page contents