Un subiect tabu?! Da sau nu? Epilarea părului de pe sâni

Hai să recunoaștem cu mâna pe inimă: epilarea pe sâni nu e chiar un subiect ușor de tartat. Țin de pudoare, de raportarea la sine, la părerea celorlalți. Află însă că prezența părului pe sâni afectează mai multe femei decât am crede. Tu cum ești? Te confrunți cu o asemenea situație delicată?E în regulă! Nu e un capăt de țară. Orice se poate rezolva.

 

Cercetările spun că, aproximativ 25% dintre femei au păr pe sâni. Cum sună? Ei bine,  părul nedorit poate zdruncina profund încrederea și stima de sinea unei femei.

De ce cresc firele de păr pe piept?

Părul apărut pe sânii femeilor se numeşte hirsutism.  Mai exact, corpul produce o cantitate prea mare de hormoni masculini. Firele de păr închise la culoare și vizibile pot fi provocate și de prezența unor ovare polichistice, cauzate, la rândul lor, de dereglări hormonale.

Pilozitatea din zona sânilor e cauzată adesea  de un dezechilibru hormonal (pilule contraceptive, perturbări endocrine). Ciclul menstrual, menopauza și sarcina pot fi alți factori responsabili de apariția firelor de păr.

Ce poți face în acest caz?

  • Folosește penseta – Dacă ai doar câteva fire, eliminină-le prin smulgere, folosind o pensetă. Este bine să faci acest lucru doar după o baie fierbinte, când porii pielii sunt deschiși și smulgerea firelor nu va fi deloc dureroasă;
  • Nu e recomandată utilizarea cremelor depilatoare;
  • Ceara – Dacă te confrunți cu o pilozitate mare, poți opta pentru ceară special creată pentru pielea sensibilă. Având în vedere delicatețea zonei care trebuie tratată, cel mai indicat ar fi să apelezi la un specialist;
  • Fără aparat de ras! Riști să obții o pilozitate și mai mare. În plus, există riscul unor infecții sau răniri în această zonă delicată;

Un subiect tabu?! Da sau nu? Epilarea părului de pe sâni

 „Epilarea cu ceară, la cald sau la rece, este o metodă bună pentru a îndepărta părul de pe sâni. Deoarece părul este înlăturat de la rădăcină, efectul poate dura până la o lună. Cu cât epilezi mai des zona, cu atât crește mai puțin părul. Durerea și iritarea sunt dezavantajele metodei cu ceară, dar epilarea cu ceară se poate face fie la cald (pentru persoanele cu pilozitate mai mare și cu fire mai groase), fie la rece (pentru persoanele cu pilozitate redusă și fire deschise la culoare și subțiri).”, spune Nicoleta Ion, Trainer Rica România.

Orice problemă are o soluție! Alege-o!

Recomandare pentru epilarea în zone delicate: Ceara cu ulei de argan de la Rica.

Preț serviciu în salon – toate zonele – ceară Rica – 150 lei.

My title page contents