5 măști naturale pentru o piele catifelată și strălucitoare

Descoperă 5 măști naturale pentru o piele catifelată și strălucitoare! Ingredientele care ne ajută să avem o piele frumoasă și îngrijită sunt chiar în apropierea noastră. Știai că ananasul ne ajută să eliminăm celulele moarte și să tonificăm pielea, în timp ce fulgii de ovăz au proprietăți exfoliante?

Pentru a avea o piele moale, radiantă și fără impurități, nu este întotdeauna necesar să cheltui bani într-un spa sau centru de înfrumusețare. Există multe ingrediente naturale care au un efect benefic asupra pielii și, surpriză: multe sunt chiar în casa ta!

Încearcă una dintre aceste 5 măști naturale pentru o piele catifelată și strălucitoare:

Tratamentele și produsele de înfrumusețare pregătite acasă erau deja folosite în cele mai vechi timpuri. Măștile sunt, fără îndoială, cele mai populare pentru îngrijirea feței, deoarece ne permit să profităm de nutrienții și proprietățile ingredientelor prezente adesea în gospodărie. Ele ajută la eliminarea celulelor moarte și a impurităților care afectează frumusețea pielii zi de zi.

1. Mască hidratantă din fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt foarte utilizați pentru îngrijirea feței. Și pe bună dreptate: aceștia au proprietăți exfoliante, hidratante și reparatoare. Pentru un efect mai bun, este indicat să fie combinați cu ingrediente delicate precum mușețelul (cu proprietăți antiinflamatoare ) și mierea (care s-a dovedit a avea efecte reparatoare și vindecătoare), ingrediente care au o acțiune antiinflamatoare și răcoritoare.

Ingrediente necesare: 

3 linguri de ceai de mușețel rece (45 ml)

1 lingură de miere (25 g)

2 linguri de fulgi de ovăz pudra (30 g)

Procedezi așa: Pregătești un amestec cu toate ingredientele, suficient de gros pentru a facilita aplicarea pe față. Întinde masca pe toată fața cu o perie și las-o să acționeze 20 de minute, apoi clătește bine cu apă călduță.

2. Mască cu miere și lămâie pentru o piele moale și strălucitoare

Atât mierea, cât și lămâia au proprietăți astringente și antioxidante: ajută la regenerarea pielii și reduc impactul cauzat de radicalii liberi. Această mască simplă acționează asupra pielii ca un hidratant natural. Totodată, ajută la reducerea cicatricilor, petelor și a altor afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea.

Ingrediente necesare: 

2 lingurițe de miere (15 g)

4 – 5 linguri de suc de lămâie (60-75 ml)

Procedezi așa: Amestecă cele două ingrediente până se integrează complet și aplică-le pe față cu o pensulă sau cu vârful degetelor. Lasă masca să acționeze aproximativ 10 minute și apoi clătește-o cu apă caldă.

Această mască nu este recomandat să fie aplicată în timpul zilei, pentru că dacă pielea este expusă la soare, ar putea declanșa efecte secundare.

3. Mască de față cu maioneză

Când ai o piele uscată, este destul de greu să obții un efect catifelat și să o hidratezi. Dacă ai încercat deja multe remedii pentru hidratarea și netezirea pielii, dar nimic nu pare să funcționeze, încearcă și această mască cu maioneză:

Ingrediente necesare: 

2 linguri de maioneză

Procedezi așa: Întinde un strat subțire de maioneză pe toată fața și lasă să acționeze timp de 20 de minute. După acest timp, îndepărtează masca cu apă caldă și masaje circulare ușoare.

4. Mască de avocado pentru hrănirea pielii

Avocado este un ingredient bogat în vitamine, minerale și acizi grași esențiali, utili pentru hrănirea pielii. În plus, ajută pielea să devină moale și strălucitoare. Acidul lactic care se găsește în lapte este recomandat pentru tratarea diferitelor tipuri de afecțiuni ale pielii.

Ingrediente necesare:

½ avocado copt

3 linguri de lapte

Procedezi așa: Zdrobești pulpa de avocado și o amesteci într-un castron cu trei linguri de lapte. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 20 de minute, înainte de a clăti fața cu apă caldă.

5. Mască de ananas pentru o piele fără iritații

Ananasul conține o enzimă numită bromelaină care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la tonifierea porilor pielii. De asemenea, are un efect antiinflamator, ajută la calmarea pielii și la combaterea iritațiilor sau a daunelor cauzate de soare.

Ingrediente necesare:

5 felii de ananas

2 linguri de ulei de cocos

Procedezi așa: Această mască trebuie pregătită seara. Pune ambele ingrediente în blender și mizează-le până se formează o pastă groasă. Aplică masca cu o perie și las-o să acționeze cel puțin 15 minute înainte de clătire.

My title page contents