Mască de față cu avocado. Cum o prepari?

Mască de față cu avocado, o alegere sănătoasă pentru tenul tău. Avocado nu numai că oferă mai multe beneficii organismului atunci când îl consumi în diverse preparate, dar face minuni chiar și atunci când îl aplici pe piele și păr!

Amestecându-l cu alte ingrediente benefice, precum miere, iaurt sau ulei de măsline, vei obține o mască perfectă pentru a-ți hidrata pielea și părul. Pe baza ingredientelor pe care le folosești, această mască de față cu avocado poate ilumina pielea sau o poate hidrata și mai mult.

 

Mască de față cu avocado. Mască hidratantă cu avocado

1. Cojește jumătate de avocado și zdrobește-l într-un bol mic

Zdrobește pulpa de avocado cu o furculiță, până obții o pastă fină. Acest fruct este perfect pentru piele, deoarece este bogat în grăsimi și uleiuri sănătoase care hrănesc și hidratează epiderma.

Păstrează cealaltă jumătate de avocado pentru a o mânca mai târziu sau pentru a pregăti o altă mască. Consumul celeilalte jumătăți de avocado ar putea fi și mai eficientă pentru pielea ta. Jumătate în stomac, jumătate pe piele. Avocado este o sursă excelentă de nutrienți, grăsimi sănătoase și antioxidanți, prin urmare, o mască de avocado poate ajuta, cu siguranță, la calmarea și hidratarea pielii. Pentru a profita de toate beneficiile și proprietățile acestui fruct-legumă, trebuie să-l consumi în mod regulat.

2. Avocado și o lingură de miere

Este unul dintre cele mai bune ingrediente pe care le poți aplica pe pielea ta. Este un hidratant natural cu proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Acest lucru înseamnă că restabilește umiditatea stratului de piele, în timp ce distruge bacteriile responsabile de acnee.

3. Avocado și o lingură de iaurt natural

Acest produs este, de asemenea, foarte bun pentru piele. Nu numai că hidratează pielea în mod natural, dar acidul lactic pe care îl conține avocado, ajută la eliminarea bacteriilor. Mai mult, el exercită o acțiune delicată de exfoliere, restabilind pH-ul natural. Cu cât este mai mare procentul de grăsime, cu atât este mai hidratantă masca. Dacă ai pielea foarte uscată, e indicat să folosești iaurt integral sau din cel grecesc. Dacă ai tenul gras, încearcă iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi.

4. Spală fața cu apă caldă

Măștile faciale sunt pregătite pentru hrănire și hidratare, așa că trebuie să le aplici pe o bază curată. Folosește apă caldă și, dacă este necesar, puțin detergent pentru a spăla fața. Temperatura apei este importantă, deoarece căldura dilată porii, permițând pielii să absoarbă toți nutrienții din mască.

5. Întinde amestecul pe față

Te poți ajuta de vârful degetelor sau de o perie curată, evitând ochii și buzele.

6. Așteaptă 10-15 minute, timp în care acționează masca

În acest timp, poți sta întinsă pe pat sau așază-te într-un loc confortabil. Poți petrece acest timp ascultând muzică, citind o carte sau urmărind un film. Cu cât te miști mai puțin, cu atât scade riscul ca amestecul să se scurgă peste tot.

7. Spală-ți fața cu apă caldă și pulverizeaz-o la final cu apă rece pentru a închide porii

Apoi tamponează pielea cu o cârpă uscată, moale și curată. După aceea, poți continua rutina obișnuită de îngrijire a pielii, aplicând un tonic și o crema hidratantă, chiar dacă este posibil să nu fie necesar, pe baza efectului emolient pe care l-ați obținut aplicând masca!

My title page contents