Măști naturale pentru ten. 7 măști pentru ten pe care le poți face în casă

Descoperă câteva măști naturale pentru ten pe care le poți face acasă! Folosește ingredientele pe care le găsești în bucătăria ta, cum ar fi miere, turmeric și cafea. Pielea este cel mai mare organ din corpul uman. Tot ceea ce punem pe pielea noastră este absorbit în sângele nostru, la fel ca mâncarea și băutura pe care le consumăm. 

Din fericire, astăzi există produse naturale de îngrijire a pielii, sigure și făcute fără substanțe chimice toxice. De fapt, multe ingrediente care sunt benefice pentru piele, pot fi găsite în bucătărie sau în magazinul de produse alimentare!

Iată 7 măști naturale pentru ten, pe care să le faci acasă:

1. Mască pentru ten cu avocado

Bogată în antioxidanți și acid oleic, această mască este făcută cu avocado, banană și ulei de măsline. Aceste ingrediente hidratează și calmează roșeața și iritarea tenului.

2. Măști naturale pentru ten. Mască pentru iluminare cu papaya

Ia o papaya și combin-o cu miere pentru a face această mască de iluminare a tenului. O poți folosi și pentru pete solare și tonuri de piele inegale.

3. Mască coreeană pentru ten

Suc de lămâie, miere, avocado și ulei de măsline, aceste ingrediente puse împreună oferă o piele mai moale și mai luminoasă. Sucul de lămâie oferă o acțiune dublă de curățare, reducând, de asemenea, apariția cicatricilor și a petelor închise de pe ten.

4. Măști naturale pentru ten. Mască de castravete

Această mască simplă pe bază de castravete reduce aspectul pielii uleioase și acneea, fără a-ți usca pielea. Dacă ți-a rămas o cantitate de mască, nu o arunca! Pune-o într-o tavă pentru gheață și las-o în congelator pentru o utilizare ulterioară.

5. Gel de curățare pentru ten cu lavandă și miere

Nu este o mască, dar acest gel de spălare și curățare a feței oferă pielii multe avantaje similare unei măști. Mierea este un ulei esențial antibacterian, iar lavanda ajută la calmarea pielii, oferind, de asemenea, o ușurare în condiții de stres.

6. Măști naturale pentru ten. Mască de față cu turmeric și ovăz

Turmericul este un condiment foarte utilizat în bucătărie, cu beneficii suplimentare pentru sănătate. Este, de asemenea, minunat pentru utilizarea locală. Se amestecă turmeric cu fulgi de ovăz și cu un ulei, după preferințe. Lași masca să acționeze timp de 5-10 minute.

7. Mască pentru ten din gel de cărbune

Pulberea de agar – agar, obținută din alge roșii, conferă acestei măști unice o formă de gel. Folosește această mască pentru a reduce aspectul uleios al tenului și pentru a lupta împotriva punctelor negre și a acneei.

My title page contents