Îmbunătățirea stării de spirit. 7 moduri simple de a-ți îmbunătăți starea de spirit 

Îmbunătățirea stării de spirit este preocuparea ta? Există o serie de lucruri simple pe care oricine le poate încerca pentru a-și îmbunătăți starea de spirit. S-ar putea să faci deja unele dintre acestea și, cu siguranță, nu trebuie să le încerci pe toate. Încearcă-le doar pe cele cu care te simți confortabil. 

 

1. Îmbunătățirea stării de spirit. Petrece mai mult timp cu prietenii și cu rudele plăcute

Vorbind cu alții despre sentimentele noastre, ne ajută să le procesăm, să le punem în perspectivă și să obținem sfaturi și sprijin. Nu te teme să le spui oamenilor că ai nevoie de ajutorul lor și nu te simți vinovată de acceptarea lor. Poate că preferi să nu vorbești deloc despre sentimentele tale. Chiar și așa, petrecerea timpului cu oameni simpatici și dorința de a face lucrurile împreună ar trebui să te ajute să-ți îmbunătățești starea de spirit.

2. Nu te încărca mai mult decât poți duce

Împarte sarcinile mari în unele mai mici și stabilește termene realiste pentru finalizarea acestora. Încearcă să reduci nivelul stresului. Nu te învinui pentru „a nu face nimic”; acordă-ți doar timpul și spațiul de care ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți starea.

3. Fă mai multe dintre lucrurile care te bucură în mod normal, chiar dacă acestea nu mai par a fi atrăgătoare

Citește cartea preferată a copilăriei, mergi la cumpărături sau la cinema, pregătește o masă, petrece timp cu un vechi prieten. Orice te scoate din starea rea și te scapă de gânduri negative este de natură să facă lucrurile să fie mai bune.

4. Ieși din casă, indiferent de motiv

Lumina zilei, aerul proaspăt și agitația vieții cotidiene pot fi foarte utile, la fel ca și atracțiile, sunetele și mirosurile naturii. Dacă poți, încearcă să faci un exercițiu ușor, cum ar fi 20 minute de mers pe jos.

5. Îmbunătățirea stării de spirit. Luptă-te de gândurile negative

Fă-ți o listă cu toate lucrurile pozitive despre tine și situația ta. Păstreaz-o și citește-o de mai multe ori pe zi. Oricât de rău s-ar putea să te simți la un moment dat, amintește-ți că nu ai simțit întotdeauna ce simți acum și nici nu e un sentiment permanent.

6. Fii realistă cu privire la progresul tău

Îmbunătățirile stării de spirit sunt probabil mai degrabă graduale, decât bruște. Odată ce te afli pe drumul cel bun, vor exista zile proaste și zile bune. Zilele rele care vin după una sau mai multe zile bune, pot părea un lucru și mai rău pentru situația ta. Nu te învinui pentru zilele rele și nu dispera!

7. Îmbunătățirea stării de spirit. Dormi cât de mult poți

Un somn bun noaptea sau chiar și ziua (atunci când îți permiți) poate face minuni. Te poate face să vezi lumea cu alți ochi, să ai o stare pozitivă. E important să fii odihnită, pentru a putea gândi limpede.

 

My title page contents