Gândirea pozitivă. Cât de bine ne face și cât de mult ne ajută?

Gandirea pozitivă

Ce este gândirea pozitivă? „Gândește pozitiv!” De câte ori am auzit aceste cuvinte într-un moment de descurajare? Gândirea pozitivă atunci când viața ne dă o lovitură proastă, pare a fi o sarcină imposibil de finalizat, dacă nu ai instrumentele necesare. Gândirea pozitivă este un exercițiu constant al minții, o modalitate de a accesa inconștientul nostru prin influențarea acestuia cu gânduri mai sănătoase și mai pozitive. Pentru a transforma energia pozitivă în realitate.

 

Cum să înțelegem gândirea pozitivă

Mai întâi de toate trebuie să învățăm să fim recunoscători. Să fim recunoscători de ceea ce implică o relaxare a gândirii negative. Un exercițiu bun este să ne gândim în fiecare zi la aproximativ 10 lucruri pentru care suntem recunoscători. Și la 10 aspecte pozitive ale vieții noastre. Astfel, ne vom distrage atenția de la negativ la pozitiv.

Când ne aflăm în fața unui obstacol, trebuie să învățăm cum să comunicăm în mod pozitiv cu noi înșine. Să încercăm să schimbăm „Nu pot“ sau „Eu nu sunt în stare“. Să încercăm să schimbăm perspectiva, spunând că vom face tot ce putem, pentru a rezolva o problemă, pentru a fi fericit și pentru a îmbunătăți calitatea vieții noastre. Să ne concentrăm asupra cuvintelor care ne fac să ne simțim puternici și fericiți. Să încercăm să eliminăm ceea ce ne amintește de eșec. Trebuie să nu ne mai preocupăm exagerat de viitor, ci să trăim în prezent. Să credem și să demonstrăm că avem curaj să înfruntăm multe.

Ne redirecționăm gândurile

Când simțim că ne încearcă emoții negative, cum ar fi anxietatea și frustrarea, pentru a le împiedica să se instaleze, trebuie să ne gândim la imagini pozitive. La momente când ne-am simțit fericiți și senini. Asta nu înseamnă să negăm răul care a avut loc în viața noastră, dar să nu insistăm pe el. Să încercăm să vizualizăm obiectivele pe care vrem să le atingem și să ne descoperim motivele care ne împiedică să ajungem la îndeplinirea obiectivelor.

Cine are o abordare pozitivă, are întotdeauna mai mult succes decât cei care nu au control asupra gândurilor lor. Modul în care ne gândim este adesea mai important decât gândul în sine. Capacitatea de a ne vedea pe noi înșine ca oameni de succes, face diferența între un rezultat bun și un rezultat extraordinar.

Beneficiile gândirii pozitive:

  • reducerea stresului;
  • îmbunătățirea stării de sănătate;
  • o mai mare încredere în sine;
  • o viață mai fericită;
  • îmbunătățirea procesului decizional;
  • atingerea obiectivelor.
My title page contents