Uleiuri care ajută la creșterea părului. Ce uleiuri naturale stimulează creșterea firului de păr?

Uleiuri care ajută la creșterea părului

Tu cunoști care sunt cele mai bune uleiuri care ajută la creșterea părului? Ai încercat vreunul dintre ele și a dat rezultatele așteptate? Dacă nu, îți propun câteva variante de uleiuri care te-ar putea ajuta să obții un păr mai sănătos și mai frumos.

 

Uleiuri care ajută la creșterea părului. Iată 6 uleiuri care stimulează creșterea părului

Uleiurile naturale sunt o alternativă sănătoasă și ieftină la tratamentele pentru păr din comerț. Există multe produse pe piață care promit să revitalizeze părul și să stimuleze creșterea sănătoasă. Din păcate, totuși, nu obținem întotdeauna rezultatul dorit sau tratamentele sunt prea scumpe și nu ne putem permite să le folosim în mod regulat. Natura ne oferă mai multe modalități economice și eficiente cu ajutorul cărora să putem repara părul deteriorat. Dar și să-l facem să crească frumos și sănătos.

1. Uleiul de cocos

Uleiul de nucă de cocos este compus din trigliceride cu lanț mediu (MCT) care au capacitatea de a trece prin membrana celulelor părului și să o hrănească în profunzime. Este un ulei ideal pentru a preveni pierderea de proteine ​​și pentru a integra lipsa uleiurilor naturale din păr. Cauzate de expunerea constantă la toxine și folosirea șamponului în exces.

Cum se utilizează?

  • Aplici o cantitate mică de ulei de nucă de cocos pe păr și scalp, masând delicat;
  • Sau îl poți combina cu pulpă de avocado.

2. Uleiul de măsline

Dihidrotestosteronul (DHT) poate fi hormonul responsabil pentru reducerea foliculului pilos și provocarea alopaciei. Uleiul de măsline conține substanțe antioxidante importante, care ajută la contracararea acțiunii acestui hormon. În plus, luptă împotriva acțiunii radicalilor liberi, stimulează circulația sângelui și oferă substanțe nutritive utile pentru creșterea sănătoasă a părului.

Cum se utilizează?

  • Pentru un efect de întărire mai bun, aplică-l direct pe scalp și pe vârfurile firelor de păr;
  • Pentru un rezultat și mai eficient, îl poți combina cu ulei de rozmarin.

3. Uleiuri care ajută la creșterea părului. Uleiul de ricin

Uleiul de ricin conține substanțe care hrănesc și întăresc firul de păr, ajutând la o creștere mai rapidă și mai sănătoasă. Conține acid ricinoleic, care acționează ca agent antibacterian și antifungic, ideal pentru prevenirea infecțiilor sau micozelor scalpului.

Cum se utilizează?

  • Aplici pe întreg scalpul cu un masaj circular ușor. Ideal e să-l lași să acționeze toată noaptea.

4. Uleiul de jojoba

Spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de jojoba, datorită compoziției sale, nu penetrează în interiorul părului. Rolul său este de a „sigila” foliculul de păr, menținându-i umiditatea în interior. Combate depunerea sebumului pe rădăcini.

Cum se utilizează?

  • Poate fi aplicat pe întreaga lungime a părului și pe scalp, dar este necesar să se clătească pentru a nu rămâne părul gras;.
  • De asemenea, poți să adaugi o cantitate mică de ulei de jojoba (⅛) în șamponul obișnuit și să te speli în mod normal.

5. Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin este unul dintre cele mai stimulative uleiuri pentru creșterea parului. Ajută la dilatarea vaselor de sânge și stimulează diviziunea celulară, proces care, la rândul său, stimulează foliculii scalpului pentru a produce părul nou. Uleiul din rozmarin ajută la combaterea căderii părului și previne îmbătrânirea prematură. Are o acțiune anti-mătreață și înmoaie părul fragil.

Cum se utilizează?

  • Aplici uleiul direct pe păr și pe scalp;
  • Pentru a spori efectul, amesteci o lingură de ulei de rozmarin, o lingură de ulei de măsline și câteva frunze de rozmarin. Încălzești acest amestec și îl aplici pe întregul păr. Lași să acționeze timp de o jumătate de oră și apoi clătești.

6. Uleiuri care ajută la creșterea părului. Uleiul de avocado

Datorită conținutului ridicat de acizi grași și vitamine benefice, uleiul de avocado este considerat unul dintre cele mai bune produse pentru tratamentul părului și pentru creșterea sănătoasă a acestuia. Acest ingredient se găsește în compoziția multor produse de pe piață, dedicate îngrijirii părului. Avocado conține vitaminele A, B6 și E, care hrănesc și repară structura părului. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți care stimulează fluxul de sânge către foliculii de păr și, prin urmare, promovează creșterea.

Cum se utilizează?

  • Încălzești ușor o lingură de ulei de avocado, împreună cu o lingură de ulei de măsline. Aplici amestecul, cu un masaj delicat, pe toată lungimea părului și pe scalp. Înfășori părul în interiorul unui prosop, îl lași timp de 20 de minute și apoi îl clătești.
My title page contents