când le vorbești copiilor despre sexualitate

În viața oricărui părinte, vine un moment în care ar trebui să aibă o discuție importantă cu fiul sau cu fiica sa, mai ales atunci când aceștia ajung la vârsta adolescenței. Când le vorbești copiilor despre sexualitate, este indicat să ții cont de câteva aspecte, care îl vor ajuta pe cel mic să înțeleagă, să fie deschis și mai ales să nu se rușineze!

Să vorbești cu cei mici despre sex poate fi dificil. Pe lângă momentele ciudate care pot apărea, este dificil sa îți dai seama care sunt informațiile pe care copilul tău adolescent trebuie să le știe despre sex și care sunt aspectele pe care ar fi indicat să le ții pentru tine.

Mai mult decât atât, este foarte important să vorbești cu cel mic despre sex la momentul potrivit. Pe de-o parte, mai devreme poate fi prea devreme, iar cei mici pot aborda subiectul într-un mod superficial, iar pe de altă parte, mai târziu poate fi prea târziu, iar copilul adolescent să-și fi început deja viața sexuală! Familyshare.com a întocmit o listă cu aspecte pe care ar trebui să le știi când le vorbești copiilor despre sexualitate:

Când le vorbești copiilor despre sexualitate?

Potrivit Familyshare.com nu trebuie să fii un expert în copii ca să îți dai seama când trebuie să le vorbești copiilor despre sexualitate. Pe măsură ce cresc, ei vor avea propriile întrebări, iar acestea sunt primul semn care îți indică momentul potrivit.

Odată ce copilul tău are întrebări despre sex, înseamnă că este și momentul potrivit să discutați. Spre exemplu, atunci când cei mici întreabă de ce anumite părți ale corpului lor arată diferit față de cele ale altor copii (Cazul băieți vs. fete) este momentul în care ei sesizează și diferențele de sex.

Potrivit Familyshare.com, în aceste momente, în loc să îi spui copilului tău că îi vei explica când va crește, așează-te lângă el pe canapea și povesteștei câte puțin despre sex și diferența organelor reproducătoare!

Uită de „marea discuție”!

Pe măsură ce copilul tău va crește, întrebările se vor schimba! De la inocentul „de unde vin copiii?” subiectul se va muta către „Cum exact vin copiii?” „Cum sunt concepuți copiii?” sau întrebări și mai specifice, prin care cel mic vrea sa înțeleagă anumite cuvinte din jargon.

Deși poate părea o poveste inocentă, iar anumiți părinți preferă să aleagă ideea – ce nu i se explică nu poate înțelege – trebuie să admitem: injuriile și cuvintele obsecene nu îi îmbogățesc copilului doar vocabularul, ci și cunoștințele!

Tocmai de aceea, este indicat, potrivit Familyshare.com, să ai mai multe discuții cu cei mici, despre sex. Pe de-o parte, astfel vei reuși să le răspunzi la toate întrebările, iar pe de altă parte, vei scapa de o piatră de pe inimă și de tensiunea pe care o generează astfel de subiecte.

Când le vorbești copiilor despre sexualitate, creează un mediu relaxat!

Dacă veți avea mai multe discuții despre sex și atmosfera din casă va deveni mai relaxata. Cei mici vor fi tot mai sinceri cu tine și mult mai deschiși în ceea ce privește subiectele sensibile.

Mai mult decât atât, un copil care își întreabă părinții deschis despre sex, va avea curaj să pună și alt tip de întrebări. Totodată, este important să știți că, sexul este unul dintre subiectele pe care băieții trebuie să le discute cu tații!

 

 

 

My title page contents